Южна Корея забрани консумацията на кучешко месо от 2027 г

Свързани новини

10.01.2024 16:12

Южна Корея забрани консумацията на кучешко месо от 2027 г.

Видян 688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът на Южна Корея гласува за забрана на продажбата и консумацията на кучешко месо, което някога е било широко разпространена практика в тази източноазиатска страна.

Президентът Юн Сук Йол и първата дама Ким Кьон Хи, която притежава шест кучета и осем котки, са гласовити защитници на забраната още от момента, в който тя беше предложена за първи път през септември. По време на гласуването във вторник 208 от общо 300 депутати гласуваха "за", а двама се въздържаха.

"Никога не съм мислила, че през живота си ще видя забрана на жестоката индустрия за производство на кучешко месо в Южна Корея, но тази историческа победа за животните е доказателство за страстта и решителността на нашето движение за защита на животните", заяви в изявление след гласуването ДжунгАх Чае, изпълнителен директор на Humane Society International Korea, и го нарече "история в процес на създаване".

"Макар че сърцето ми се къса за милионите кучета, за които тази промяна дойде твърде късно, аз съм щастлива, че Южна Корея вече може да затвори тази злощастна глава в нашата история и да прегърне едно приятелско за кучетата бъдеще", добави Чае.

Законът забранява отглеждането, клането и продажбата на кучешко месо за човешка консумация от 2027 г. нататък. Санкциите за нарушителите включват глоби в размер до 30 милиона вона (22 800 долара) или до три години затвор. Няма наказание за консумация.


Според Ройтерс корейците са консумирали кучешко месо, за да се справят с влажността през лятото, но все повече се отказват от тази традиция, тъй като на животните се гледа като на семейни любимци, а не като на храна.

Проучване, публикувано в понеделник, показва, че 94 % от анкетираните не са яли куче през последната година, а 93 % заявяват, че не възнамеряват да го правят в бъдеще. Проучването е проведено от базирания в Сеул мозъчен тръст "Animal Welfare Awareness, Research and Education".

Развъдчици и продавачи от Корейската асоциация на ядливите кучета заявиха, че забраната ще засегне 3000 ресторанта и около 3500 ферми, отглеждащи приблизително 1,5 млн. кучета. По данни на Министерството на земеделието от април 2022 г. тези цифри са 1600 ресторанта, 1100 ферми и 570 000 кучета.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни