Президентът на Южна Корея

Свързани новини

15.08.2023 12:00

Южна Корея и Япония с общ враг в лицето на Ким Чен Ун

Видян 782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Южнокорейският президент Юн Сук Йол нарече бившия колониален завоевател Япония "партньор", който споделя ценностите и общите интереси на страната му, тъй като се стреми да укрепи връзките с Токио в отговор на нарастващите ядрени заплахи от страна на Северна Корея.


Отношенията между Севера и Юга са в една от най-ниските си точки от десетилетия насам, като дипломацията е в застой, а севернокорейският лидер Ким Чен Ун призовава за увеличаване на разработването на оръжия, включително тактически ядрени оръжия, напомня БГНЕС.


В отговор на това Юн сближи Южна Корея с дългогодишния си съюзник Вашингтон, като същевременно се опита да зарови томахавката с бившата колониална сила Япония.

Сеул и Токио, ключови съюзници на САЩ в областта на сигурността, отдавна са в противоречие по исторически въпроси, свързани с бруталната колониална окупация на Корейския полуостров от Япония през 1910-1945 г., както и последиците от нея като сексуално робство и принудителен труд.


Но говорейки на събитие посветено на годишнината от освобождението от японско владичество, Юн заяви, че двете страни сега са партньори, които споделят универсални ценности и преследват общи интереси. Той повтори, че Токио, Сеул и Вашингтон трябва да обменят данни за ядрените оръжия и ракетите на Северна Корея в реално време.


"Седемте тилови бази, предоставени на Командването на ООН от правителството на Япония, служат като най-голямото възпиращо средство за инвазия от страна на Севера", добави президентът на Южна Корея.


Лидерите на трите съюзни държави заявиха през юни, че имат за цел да стартират система, позволяваща обмен на информация в реално време за севернокорейски ракети, преди края на 2023 г. Те ще проведат тристранна среща на върха в САЩ на 18 август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни