11.11.2008 18:04

Юруков сдава поста, не намирал подкрепа сред сините

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на СДС Пламен Юруков обяви намерението си да не се кандидатира отново за поста броени дни преди изборите за ръководство на синята партия.
„Не получих пълната подкрепа от структурите и членовете на СДС за председател на партията“, аргументира се кафеджията, който изкара година и три месеца като шеф на СДС след заседание на Националния съвет на партията. Бизнесменът, който пое председателството от Петър Стоянов през лятото на миналата година бе замесен в редица медийни скандали. Според публикациите той е сътрудничил на съвременното разузнаване под псевдонима Сотир. Част от компроматите замесиха името му в източване на пари от САПАРД. Според Юруков клеветите, които се изсипали по негов адрес са допринесли за отказа му да се кандидатира отново, тъй като вредели на СДС. По думите му в момента на партията е необходимо обединение около лидер, който да получи поне 80% подкрепа от сините членовете. “След като не успях да получа пълна подкрепа и да постигна това ниво на обединение, тогава по-добре да се откажа”, подчерта шефът на СДС. Той смята, че ако се кандидатира за вътрешните избори в петък би спечелил първи тур, но това не било достатъчно СДС да проведе реформите и да получи мястото, което заслужава като най-старата демократична партия.
Пред 19` редица седесари посочиха, че избирането на „външен човек“ в лицето на Юруков за лидер на партията е било грешка, която нямало да се повтори. Мераклии за поста за сега официално са депутатите Иван Сотиров, Мартин Димитров и кметът на Кюстендил Петър Паунов. Източници на вестника обаче бяха категорични, че апетити да заемат мястото на кафеджията имат и бившият министър Марио Тагарински, който напусна СДС и се завърна в партията наскоро, както и ексшефът на парламента Александър Йорданов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак