Свързани новини

09.08.2012 14:51

Юлияна Дончева атакува челно Дънди Прешъс

Видян 2687 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Юлияна Дончева, член на Националното ръководство на ГОРД, поиска от БНТ и СЕМ спиране на рекламата на Дънди прешъс металс, в която се казва, че концесионерът е "с отговорност към обществото". От ГОРД призовават ръководството на Българската национална телевизия да изпрати журналисти в регионите на Челопеч и Крумовград, за да проверят как канадската компания съсипва българската природа и разболява българите.
 
 
До генералния директор на БНТ


г- жа Вяра Анкова


с копие до


УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БНТ и


Председателя на СЕМ


Г-н Георги Лозанов


Уважаема г-жо Анкова,


От името на Националното ръководство на ГОРД се обръщам към Вас с искането, да бъде свалена незабавно рекламата на канадската компания "Дънди прешъс металс", в която се казва, че концесионерът е „с отговорност към обществото". Ние от ГОРД питаме, каква отговорност към българското общество има една чуждестранна фирма, която чрез дейността си, по безпардонен начин съсипва българската природа и разболява българите? Методите, при които се работи са вредни за здравето, тровят се подпочвените води и реки в близост до обектите, върху които оперира „Дънди прешъс металс”, ограбват се ресурсите на страната и се подлага на системен риск опазването на културно-историческото ни наследство в Крумовград. Във връзка с всичко това призоваваме ръководството на Българската национална телевизия да изпрати журналисти в регионите на Челопеч и Крумовград, където ще видят потресаващи факти, подкрепящи нашите твърдения. Припомняме Ви, че БНТ е обществена телевизия, издържаща се предимно от данъците на всички нас и не може да бъде купена за жълти стотинки от всеки недобросъвестен "инвеститор". С тези си действия ще запазите репутацията на обществената медия, която Ви е поверена и която трябва да представя фактите такива, каквито са и да е „с отговорност към обществото”. За онези, които ще се направят, че не са чували за проблема, искаме да припомним кои са „Дънди Прешъс металс” – компания, която със съгласието на управляващите от Костов до сега граби златото на Челопеч и Крумовград, оставяйки на страната ни жълти стотинки, болни хора и съсипана природа. Очакваме Вашата бърза реакция и своевременен отговор на нашето искане, за да не остане в обществото усещането, че истината има цена.


Юлияна Дончева


Член на Националното ръководство на ГОРД





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което