Информацията за това била подадена от ДАНС на председателския съвет в парламента, каза Йорданов.

Свързани новини

27.10.2023 12:03

ИТН поиска ареста на зам.-министър, бил записал хеш кодовете от машините

Видян 1772 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов поиска ареста на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев, защото, по думите му, "записал хеш кодовете на машините за гласуване".


Информацията за това дошла от доклад на ДАНС, представен на извънреден председателски съвет в парламента, каза Йорданов. На заседанието са участвали представители на всички партии, с изключение на ППДБ.


"ПП-ДБ фалшифицират изборите, крадат машини. Има запис от охранителни камери. Има доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, президента и Министерския съвет".


"Има такъв народ" настояват да се отмени машинното гласуване и искат външния министър Мария Габриел да дойде в парламента.


"Софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинният вот", каза Тошко Йорданов.


Очаква се ЦИК да излезе с решение, че на предстоящите местни избори няма да се гласува с машини, каза още Йорданов след края на Председателския съвет, в който са участвали вицепремиерът Мария Габриел, министърът на електронното управление Александър Йоловски и представители на ЦИК:


"Нещата са още по-грозни и ужасни, отколкото аз предполагах само от доклада на ДАНС. Този Стойнов го е направил абсолютно всичко на своя глава. Второ, това компрометира целия процес при валидизация на машините, вече е опорочен. Министърът на електронното управление потвърди, че процесът не е завършен, което означава, че ЦИК не може да сертифицира машините за изборите, т.е. на тези избори машини не трябва да има и няма и да има, защото законът е такъв.


По-страшното е, че министърът на електронното управление е бил заплашван и подлаган на натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов във връзка с пари, с които трябва да се подобри сигурността на държавата в "Информационно обслужване". Мисля, че бяха 640 милиона лева. Министърът е бил натискан да не се прави на обществени поръчки и на открити процедури, а да се раздадат на подходящите хора".


Според Тошко Йорданов министър Йоловски е делегирал именно на заместника си Михаил Стойнов правомощията по организация на изборния процес.


На Председателския съвет е било съобщено, в момента Стойнов е на разпит в ДАНС.


Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Оле Отвори очички 27.10.2023 12:59

    Всичко в кочината Булгаристан е цирк и театър, зад който се крие класическо робско общество с колонизатор и подставени лица. Театърът е с цел да се опазят от народната любов като я пренасочат по "демократичен начин" към месното туземно население на кочината Булгаристан !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни