Свързани новини

12.07.2021 15:18

ИТН добави нови 100 000 избиратели: Галъп

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е добавила нови 100 хиляди избиратели към гласовете си, получени на парламентарните избори на 4 април, предаде БНР.

Допълнителните гласове са от ядрата на ГЕРБ-СДС и БСП, както и негласували или избрали възможността „Не подкрепям никого“. Това съобщиха от социологическата агенция „Галъп Интернешънъл“, партньор на БНР в деня на вота.

70% от гласовете на ИТН сега идват от хора, които преповтарят вота си от 4 април, общо 10% идват от негласували или гласували „Не подкрепям никого“ на 4 април (или над 60 хиляди), 6% от гласувалите за ИТН днес, през април са гласували за ГЕРБ-СДС, а 5% - за БСП.

ГЕРБ губи около 200 хиляди гласа спрямо 4 април. Много сериозна част очевидно на 11 юли не гласуваха – може би около 150 хиляди. От тези, които са казали, че на 4-ти април са гласували за ГЕРБ, и гласуваха и на 11 юли, 84% повтарят вота си. 5% сега са гласували за ИТН (или над 30 хиляди души), а 3% за ДБ (близо 20 хиляди души).

На свой ред БСП губи над 100 хиляди гласа в сравнение с вота през април. Една част не са отишли да гласуват на 11 юли. От тези, които са гласували на изборите сега и твърдят, че са гласували за БСП през април, през юли 84% са преповторили вота. 6% или около 30 хиляди от гласувалите за БСП преди 2 месеца този път са решили да подадат гласа си за „Има такъв народ“. Останалите гласове на избралите БСП на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.