Свързани новини

02.11.2018 09:37

Италия забрани на Райънер и Уизер да таксуват пътниците за ръчния багаж

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският орган за защита на конкуренцията на пазара съобщи, че няма да позволи на нискотарифните авиокомпании "Райънер" и "Уизер" да таксуват клиентите си за ръчния багаж от 1 ноември, предаде Ла Вангуардиа.


В съобщение регулаторът посочва, че е наредил временното спиране на новата политика за багажа на "Райънер" и "Уизер", която влиза в сила от днес.


В съобщението се посочва, че според новите правила на двете компании от 1 ноември пътниците могат да носят безплатно със себе си само малка чанта, която да може да бъде поставена под седалката в самолета. Ако искат да качват ръчен багаж, трябва да платят допълнително.


Според италианския регулатор тази допълнителна такса трябва да бъде включена в стандартната тарифа, защото налагането й след това е фалшиво представяне на действителната цена на билета и не позволява да се направи реално сравнение с тарифите на останалите компании, поради което клиентите биват лъгани, предаде Дневник.


След решението "Райънер" и "Уизер" ще трябва временно да преустановят всички действия, насочени към това да искат допълнение към стандартната тарифа за транспортиране на малки куфари, и ще трябва да предоставят на клиентите си безплатно пространство за тях.


Двете компании разполагат с пет дена, за да уведомят регулатора за мерките, които са предприели в изпълнение на решението.


От днес ирландската "Райънер" и унгарската "Уизер" прилагат нова политика за ръчния багаж на борда, с която целят да намалят закъсненията на полетите.


"Райънер" ще задължава клиентите си да плащат за куфарите с тегло до 10 кг, което досега бе безплатно, а "Уизер" ще разрешава на борда да се качват куфари на клиентите, които ползват услугата WIZZ Priority. За желаещите да чекират багажа преди пътуването "Уизер" въвежда услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв