Свързани новини

28.04.2020 15:16

Италия възстанови срутилия се мост в Генуа

Видян 1487 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последната част от новоизграждащия се мост в Генуа, проектиран от архитекта Ренцо Пиано, днес беше инсталирана на тържествена церемония, на която присъства италианският премиер Джузепе Конте, предаде БТА.


Новият виадукт се издига на мястото на моста "Моранди", който рухна на 14 август 2018 г. и отне живота на 43 души.


Издигането на последния сегмент стана под звука на корабни сирени, след което Конте произнесе реч.


"Държавата никога не изостави Генуа", заяви той и припомни, че властите са поели този ангажимент веднага след рухването на моста "Моранди", защото "подобни трагедии не трябва никога да се повтарят". За новия мост Конте каза, че свързва важна пътна артерия, водеща до самото сърце на града.


На церемонията присъства и кметът на Генуа Марко Бучи, който припомни, че с инсталирането на последния сегмент работата по новия мост не е приключила и той не е окончателно завършен.


"Но днес аз мога да кажа, че тази ивица стомана най-накрая свързва двете части на долината", заяви Бучи.


Джовани Тоти, губернаторът на областта Лигурия, в която се намира Генуа, каза, че новият мост е "символ на рестартирането на Италия след изолацията и блокадата заради коронавируса".
Последният участък от моста е с дължина 44 метра и тегло около 800 тона. Той беше закрепен на 40-метрови подпори. Новият виадукт е с дължина 1067 метра и има 19 участъка. За изграждането му са използвани 17 500 тона стомана.


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2020 15:29

    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛЕДАЙТЕ ДЪРЖАВНИ ТАЙНИ! Бях пропуснал този филм Official Secrets /Държавни тайни/ Горещо препоръчвам, особено за журналисти и общественици. Задължителен филм, защото: Когато правителствата лъжат, може да зависи от индивида да разкрие истината. И още: Не можеш да си измисляш факти само защото си министър председател. И България фигурира в този филм като как я надупват американците, за да си изпълнят войната! След като го изгледах ме хвана срам, СРАМ! в каква ЛИПСА НА ЖУРНАЛИСТИКА ЖИВЕЕМ ТУК, в каква ЛИПСА НА ДОБЛЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ НА СПЕЦ. СЛУЖБИТЕ ЖИВЕЕМ ТУК, в каква политическа КОЧИНА си мислим, че живеем. И не на последно място в каква ШИТНЯ, наречена българско кино живеем, което не смее да пръдне срещу Властта. Филмът може да гледате с български субтитри тук: https://filmisub.com/filmi/49970-official-secrets-drzhavni-tayni-2019.html

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева