Свързани новини

12.12.2014 10:38

Италия е блокирана от стачка

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Италия започна мащабна стачка, обявена от най-големия профсъюз в страната – Италианската обща конфедерация на труда (CGIL). Протестната акция срещу политическия курс на правителството на Матео Ренци, в която участват работници в частни и държавни предприятия, бе подкрепена и от Италианския съюз на труда (UIL), предаде ТАСС.


Стачката засяга основно областта на транспорта, включително железопътните, въздушните и морските превози. Първи започнаха да стачкуват железничарите, а товарните превози са прекратени до края на деня. В 10 часа местно време се очакват закъснения на полетите по летищата в страната, а общественият транспорт в градовете спира за осем часа.


По оценка на министерството на транспорта, навигацията на морските плавателни съдове ще се осъществява с многочасови забавяния.


В редица градове се планират протести. Най-многобройните протести, които ще протекат с участието на синдикалните лидери се очакват в Рим и Торино.


Протестиращите призовават правителството да измени наскоро приетия закон за реформа на пазара на труда и да преработи промените в бюджета, също одобрен наскоро от парламента. Профсъюзите изискват от властите да гарантират правото на работа и достойни доходи. Въпреки всички предприети мерки, нивото на безработица в Италия се задържа на рекордно от 70-те години на 20 век равнище - 13% от трудоспособното население на страната.


Във връзка с планирания протест Министерство на транспорта на Италия заплаши държавните железници "Трениталия" със санкции в случай, че възникнат съществени нарушения на движението на влаковете, поради стачката. Синдикатите приравниха този ход на правителството към шантаж и приеха това за ограничаване на правото им на свобода на изразяване на транспортните работници. В резултат на това заповедта бе отменена, а премиерът Ренци официално увери, че уважава правата на работниците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните