Италианският премиер Джорджа Мелони

Свързани новини

22.03.2024 10:34

Италианският премиер иска 100 000 евро заради дийпфейк порно

Видян 476 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският премиер Джорджа Мелони иска обезщетение от 100 000 евро (108 650 долара) от двама мъже, обвинени, че са я вмъкнали дигитално в порнографски видеоклипове, които са били "гледани милиони пъти" онлайн.

Съд в Сардиния във вторник призова Мелони да свидетелства срещу мъжете през юли, съобщи италианската агенция АНСА. Заподозрените са обвинени в клевета и са изправени пред наказателни обвинения, както и гражданското дело на Мелони.

Според адвокатите на Мелони, мъжете - 42-годишен и 73-годишният му баща - са насложили лицето на премиера върху тялото на порно актриса и са публикували няколко изрични видеоклипа в американски порно сайт. ANSA заявява, че видеоклиповете "останаха онлайн в продължение на няколко месеца и бяха гледани милиони пъти от потребители от цял свят".

Видеоклиповете са създадени преди Мелони да стане премиер през 2022 г. , а предполагаемите заподозрени бяха арестувани през 2020 г. , след като полицията идентифицира и проследи мобилните устройства, използвани за публикуването им онлайн.


Най-възрастният заподозрян е поискал да бъде осъден на общественополезен труд, за да уреди криминалния компонент на случая, съобщи АНСА. Съдия ще се произнесе по искането му следващата седмица.

Адвокатът на Мелони, Мария Джулия Маронджиу, заяви пред Би Би Си, че сумата от 100 000 евро е "символична" и ще бъде дарена от Мелони на благотворителни организации, подкрепящи жертвите на домашно насилие. Тя заведе делото, за да "изпрати послание до жените, които са жертви на този вид злоупотреба с власт, да не се страхуват да повдигат обвинения", каза Маронджиу.

Терминът "deepfake" се използва, за да опише изключително реалистични снимки или видеоклипове, които са били цифрово променени - или създадени от нулата с изкуствен интелект - за изобразяване на хора, обикновено знаменитости или публични личности, които казват или правят неща, които никога не са правили.


 Американските разузнавателни агенции предупредиха, че технологията deepfake може да бъде използвана, за да повлияе на изборите или да помогне на киберпрестъпниците да получат достъп до чувствителна информация, докато индийското правителство заплаши технологичните компании с правни наказания, след като множество видеоклипове с участието на актриси и политици предизвикаха обществено недоволство миналата година.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за