Свързани новини

07.05.2019 16:35

Истанбул се вдигна срещу наложени от Ердоган нови градски избори

Видян 1847 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиляди протестиращи изпълниха улиците на Истанбул в защита на кмета си. Поради победата на опозицията на местните избори на 31 март, в града е насрочен нов местен вот по волята на президента Ердоган. Той не може да прежали, че метрополиса, от чието кметско кресло тръгна политическата му кариера, не ще неговото управление.


Подконтролната му ЦИК, наричана при комшиите Върховен избирателен съвет, реши местните избори в най-големия град да се повторят на 23 юни, съобщи държавната Анадолска агенция. Припомняме, че кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу получи кметския пост, а бившият премиер Бинали Йълдъръм загуби с по-малко от 14 хил. гласа, което е нищо на фона на населението, изчислявано на поне 12 милиона души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Съдия 30.06.2019 14:08

    Щом агата не признава разлика от 14 000 гласа, не ми се мисли как ще реагира, ако футболният отбор на Турция падне с един гол разлика от Израел...Или от Гърция.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.