Свързани новини

01.02.2022 20:12

Испания: Барселонагейт е пране на пари

Видян 6188 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испанските власти са изпратили преди няколко дни на българската полиция нови материали по скандала Барселонагейт.


 


"Планираме да предприемем някакви действия. Според испанските власти се касае за пране на пари. Не може тези материали да не отидат до прокуратурата. Длъжни сме да им ги пратим, каквато и да е тази прокуратура", заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването Въпросите на TV1.


 


Главният прокурор Иван Гешев заяви миналата седмица при посещението си в Европейския парламент, че по разследването за къщата в Барселона все още се чака отговор от Испания. Изобщо не става ясно какво чака българската прокуратура и какво е получило МВР, след като преди половин година испанските власти съобщиха, че още на 31 май 2021 г. цялото разследване е прехвърлено на българските разследващи органи.


 


   „Тъй като българското разследване (дело 5906/2019 разпределено на ВКП) е по-напреднало от испанското, българската прокуратура по обективни причини се намира в по-добра позиция от испанската прокуратура да продължи разследването“, пишеше в писмото на испанската прокуратура.


 


Държавното обвинение от своя страна вече 2 години не успява да стигне до завършек на разследването. То започна след публикация в края на февруари 2020 г. в испанския вестник Ел Периодико, свързана с имоти и фирми в Барселона.


 


Според изданието полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали експремиерът Бойко Борисов има отношение към международна схема за пране на пари, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми - Numin Invest SL и Emma BGS SL. Двете дружества са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева.



Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.02.2022 09:19

    Осъдете ефективно крадците.Стига архивирахте углавни престъпления. Новите политици, Свършете нещо полезно.

  • 002 Anonimen 02.02.2022 09:18

    затова нови съдии и прокурори,да се измете всичко старо и ояло се съдебно съсловие,което е в основата на корупцията.ГЕРБ са най-брутално корумпирани и престъпници.....да върнат милиардите.....

  • 001 Коко архиварчето 02.02.2022 00:10

    И прекуратурата ще сложи и тия дани в папка "За Архива", при другите 748 подобни сличаи в огромния склад за неразкритите деяния, само на ОПГ ГЕПО и с това ще се приключи тапардията и със случая "Дърцелона". А госин Рашков ще продължава да развява перчема по студията със страховити вербални обвинения, завършващи до едно в склада за архивираните вече 749-те тома с папки с докименти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец