Свързани новини

04.02.2015 12:12

"Ислямска държава": Завладяваме Европа от Белгия

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ислямска държава" ще завладее Европа от Белгия, гласи писмо, получено в редакцията на един от основните национални всекидневници в страната, предава БТА.


Писмото е написано на френски език, на машина и е било изпратено по пощата. Според експерти тонът на посланието показва, че вероятно е съставено от хора, свързани с терористичната групировка.


Без да са цитирани точните думи, медиите обобщават, че в писмото са отправени заплахи към белгийците, към краля Филип и към кмета на Антверпен Барт де Вевер. Допълва се, че "Ислямска държава" се цели в кралството, защото в страната се води процес срещу представители на екстремистката групировка "Шериат за Белгия".


Според текста Белгия е заплашена от атентати с коли-бомби или скрити експлозиви. Писмото съдържа връзка към видео на "Ислямска държава" в интернет от миналата седмица, където терористичната организация отправя заплахи към Белгия, Франция и САЩ.


"Това, което се случи във Франция, ще се повтори в Белгия", се посочва в текста. Допълва се, че атентатът може да бъде извършен в голям град или в някое малко селище.


В средата на януари в Белгия бе предотвратен атентат на джихадисти, живели в Брюксел и завърнали се неотдавна от фронта в Сирия. Впоследствие в страната бе въведено предпоследно равнище на готовност за действия срещу атентати.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.