Свързани новини

15.12.2014 11:01

Искат си Нобела от Обама

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турбьорн Ягланд, председател на Нобеловия комитет на мира заяви, че президентът на САЩ Барак Обама незабавно трябва да върне Нобеловата награда за мир, съобщи politikus. Ягланд с още четирима други членове на Комитета заяви, че те досега никога не са искали от никого да връща наградата за мира, „дори от такъв жесток военен престъпник като Кисинджър". Причините Осло да настоява за връщане на Нобела за мир на Обама са мнтого. „Гуантанамо все още е отворен", припомня председателят на комитета за наградата. Също така, той напомня за Афганистан, Ирак, бомбардировките в Либия. Цитира и убийството на Осама бин Ладен, който е елиминиран, вместо да бъде предаден на подсъдимата скамейка.


През 2009 година наградиха Обама, след като той направи редица изявления през първите месеци в качеството си на президент на САЩ и успя да убеди Нобеловия комитет за мир, че е достоен за приза. Но Ягланд заяви, че в деня на гласуването за присъждане на наградата за мира на Обама (церемонията се провежда в Осло - Норвегия), членовете на комитета са били „абсолютно пияни", тъй като по същото време се е провеждал годишния фестивал AQUAVIT-дегустация в Норвегия.


„Напълно неадекватните" членове слушаха отново и отново речите на Обама, представяйки си светло бъдеще, в което черен човек ще въведе Америка и целия свят в нова ера на мира, надеждата и добрата воля. „В продължение на часове всички бяхме като 18-годишни студенти! Дори се просълзихме от радост!", спомня си шефът на комитета.


Председателят обяви, че Барак Обама може да върне наградата в обикновен пощенски плик, ако това ще му помогне да преодолее смущението и срама от публично връщане. Белият Дом отказа коментар, а по-късно обяви нова агресивна тайна инициатива на ЦРУ по установяване и задържане на Ал Кайда в скандинавските страни.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни