Свързани новини

16.12.2014 11:58

Искат разделяне на СРС-тата на два вида

Видян 1113 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експерти предлагат промени в Закона за „бръмбарите", с които СРС-тата да се разделят на два вида - такива, отнасящи се за наказателното производство и други, свързани с националната сигурност, предава нюз.бг.


През 2013 г. е дестабилизиран и дезинтегриран секторът за сигурност, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на обществено обсъждане за промените в Закона за МВР, който трябва да мине на първо четене в НС. Проектът вече „премина през цедката" на парламентарните комисии.


Българските полицаи заслужават да имат добри заплати, изтъкна Цветанов, критикувайки Закона за МВР, приет от кабинета „Орешарски". Той припомни, че е заложено увеличаване на възнагражденията на служителите на реда, но без финансова обосновка. В резултат на това новото ръководство заварило 210 милиона лева дефицит в МВР.


Мотивът в настоящите промени бил да се създаде по-добра среда в сектор „Сигурност", стана ясно още от думите на Цветан Цветанов.


Що се касае до ДАТО (службата отговаряща за специалните разузнавателни средства, б.р.), той припомни, че с формирането й се планирал бюджет от 43 милиона лева, а когато подслушването било в МВР се харчели не повече от 20 милиона лева.


От ГЕРБ предлагат звеното за технически операции от ДАНС да мине в ДАТО. Припомняме, от РБ обаче смятат, че българското ФБР трябва да има възможност да подслушва. Затова и управляващите склониха и ДАНС да може да използва бръмбари. Промяната ще стане факт между първо и второ четене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион