Той постави въпроса защо вместо това НС не променя наказателните закони. "Според мен нарочно. Преди си мислех, че е от некадърност. Това е нарочно, защото в един момент проблемът може да спре до тях, да се опре до тях", обясни той.

Свързани новини

24.04.2023 10:04

Искат да овладеят прокуратурата: Гешев

Видян 783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Политическите сили, които говорят за съдебната реформа, си мислят, че по този начин могат да овладеят прокуратурата”, заяви пред БНР главният прокурор Иван Гешев. Коментарът му и два във връзка с промените в Закона за съдебната власт, които служебният правосъден министър Крум Зарков предлага. "Зад всичко това стои нещо нелегитимно", усъмни обвинител №1.


"Този закон не е за контрол, не е за отчетност. Той има само една цел – ако може да се овладее прокуратурата и чрез нея да се преформатира политическата и икономическата власт”, уточни Гешев.
“Ако някой го интересуваше отчетност, щяха да поканят в НС главния прокурор. Това са разпоредби спрямо главния прокурор и неговите 5 заместници. А това е една от най-стабилните институции в държавата”, подчерта той.


„Това са проекторазпоредби, които противоречат на Конституцията, създава се процедура за наказателно преследване спрямо 6 човека, а за останалите български граждани е коренно различна процедурата", посочи Гешев.


Той постави въпроса защо вместо това НС не променя наказателните закони. "Според мен нарочно. Преди си мислех, че е от некадърност. Това е нарочно, защото в един момент проблемът може да опре до тях", обясни той.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог