Нека се гласува и министър Вътев да преведе тези 30 млн.

Свързани новини

23.11.2023 10:30

Искаме управляващите да ни приемат и изслушат: Земеделците

Видян 897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отправяме призив към депутатите да ни приемат и изслушат. Нека се гласува и министър Вътев да преведе тези 30 млн., за да запазим сектора. Ние не можем да си платим газа. Това заяви председателят на управителния съвет на Асоциацията на млекопреработвателите инж. Димитър Зоров в ефира на "Денят започва".

По думите му управляващите трябва да защитават националните интереси и родното производство.

"Предприятията, в които работим, носят 20 000 работни места. Ако всички тези хора догодина отидат на борсата ще струват на бюджета над 200 млн.", каза Зоров.

Според Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители управляващите не чуват исканията на протестиращите и обществеността за подпомагането в сектора, за да се запази като такъв.

"Вчера в Комисията по земеделието в Народното събрание се убедихме, че политиците не чуват исканията на хората, както на земеделци, така и на обществото. Изнесените нови факти от директора на фонд Земеделие Георги Тахов, че България не прилича на европейските страни по структурата, защото не се подпомага на стопанство, а на животно и декар. Това ощетява България и ни прави неконкурентно способни. Председателката на комисията по земеделие пък взе с лека ръка решение да унищожи 90% от оранжерийното производство и 50% от млечното", коментира Велин Георгиев.

Зоров обясни, че решенията, които са взели на срещата, може да костват родното производство и цената на продуктите в мрежата.

"След някои решения, които се взеха, следва да нямаме никакви зеленчуци, да нямаме мляко и да се вдигнат цените. По магазините вече има палета с Полско и Чешко мляко, защото там има държавници, които подпомагат производството", уточни инж. Димитър Зоров.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв