"Ние трябва да искаме разрешение от председателя на парламента. За "Боташ" поискахме разрешение. Ние тази среща ще я проведем. Това е безпрецедентно погазване на правата на опозицията", допълни Нинова.

Свързани новини

19.04.2024 09:37

Искаме оставката на Росен Желязков: Нинова

Видян 711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме оставката на Росен Желязков. Случи се нещо потресаващо. Вчера издаде заповед. Подозираме, че поводът е това, че искаме да ви представим доклада за "Боташ" и да го пратим на европейската и българската прокуратура. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ в заповедта Желязков нарежда: Пресконференции, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия се провеждат в Народното събрание само по мотивирано предложение на председателя на парламентарна група или комисия.

    "Ние трябва да искаме разрешение от председателя на парламента. За "Боташ" поискахме разрешение. Ние тази среща ще я проведем. Това е безпрецедентно погазване на правата на опозицията", допълни Нинова.


"Aз не знам кой иска оставката. Има си ред за внасяне. Една трета от народните представители, дискусия и гласуване в зала - това е редът", заяви от своя страна  Росен Желязков.


 Желязков призова Корнелия Нинова отново да прочете текст, който е изменен в правилника.


"Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави в предизборната кампания срещи и да използва сградата на НС за event place".

"Представете си 240 народни представители да използват сградата на НС за предизборни мероприятия. Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова. Разликата е, че не може да направи отбелязване на бележита годишнина на БСП в сградата на парламента. В момента всички инициативи извън законодателната програма на НС са предизборни".



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион