През ноември миналата година Москва и Техеран подписаха меморандум за разбирателство за износ на ирански автомобили за Русия на стойност 300 млн. долара. Двете страни проучиха и възможността за съвместно производство на автомобили.

Свързани новини

04.03.2023 07:02

Иран очаква зелена светлина, за да започне да изнася автомобили за Русия

Видян 3352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два големи ирански автомобилни производителя - Khodro и SAIPA - в момента преминават през сертифициране в Русия за бъдещи доставки на автомобили, съобщи говорителят на Министерството на търговията на страната Омид Галибаф.

Той разкри, че SAIPA е подписала споразумение с беларуска компания за доставка на 45 000 автомобила от моделите Shahin и Quick, като добави, че "тези два модела ще бъдат доставени и на руския пазар".


Галибаф обаче не уточнява дали автомобилният производител ще доставя автомобилите директно в Русия или през Беларус, като обяснява, че въпросът трябва да се изясни поради западните санкции. Той също така посочи, че няма преки споразумения между иранските производители на автомобили и Русия, но подчерта, че преговорите с Москва са в ход и че автомобилите очакват сертифициране.

"Концернът [Khodro] изпрати едно от своите превозни средства в Русия като образец за сертифициране, след което ще се свърже с частни компании от Русия, за да подпише споразумение за доставка", добави иранският служител.


През ноември миналата година Москва и Техеран подписаха меморандум за разбирателство за износ на ирански автомобили за Русия на стойност 300 млн. долара. Двете страни проучиха и възможността за съвместно производство на автомобили.

Големите производители на автомобили от Близкия изток се насочват към руския пазар след напускането на европейските, американските и японските марки. Khodro сглобява обновени модели на китайските марки Haima и Dongfeng. Миналата година в Иран започна производството на седана Tara, базиран на Peugeot 301, а по данни на компаниите предстоят и други нови модели, използващи Peugeot и Citroen като прототипи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева