На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Свързани новини

02.10.2023 10:30

Интерпол вече не издирва криптокралицата Ружа Игнатова

Видян 2052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Криптокралицата Ружа Игнатова е свалена от списъка на издирваните лица от Интерпол, съобщи 24 часа. От адвокатската кантора ТФБ, която работи по случая й, потвърдиха новината пред медията и уточниха, че вече разполагат с решение, с което се преустановява търсенето от Интерпол на Ружа Игнатова. Оттам добавиха още, че "в момента работят и по свалянето й от бюлетина на ФБР".

Ружа Игнатова наема адвокат от кантората малко преди да изчезне. Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция. Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $4 млрд.


ФБР, което хвърли брат й в затвора, а той издаде висчик тайни за измамите на сестра си за милиарди, установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите. През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ от обществеността, за да открие издирваните престъпници – особено тези в списъка на десетте най-издирвани бегълци.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Припомняме, че преди дни Софийският градски съд отмени европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите по делото Нексо - Антони Тренчев и Коста Кънчев, които също са замесени в голяма крипто измамна схема според дела заведени в САЩ, UK  и страни от ЕС.Трябва да споменем, че Нексо е доказан спонсор със стотици хиляди левове в управляващата ППДБ, а депутати от формацията имат общи фирми с двамата разследвани и съдени по цял свят с отнети лицензи.

Пламен Валентинов


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог