ЦАХАЛ съобщи, че неговата 36-та дивизия, която включва бронирани, инженерни и пехотни роти, се е изтеглила от ивицата Газа след 80 дни.

Свързани новини

16.01.2024 15:23

"Интензивният" етап на войната в Газа "скоро ще приключи": Израелският министър на отбраната

Видян 729 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че "интензивният етап на маневриране" на израелската военна офанзива в северната и южната част на Газа "скоро ще приключи", предаде CNN.

Израелските военни работят за "елиминиране на огнищата на съпротива" в северната част на Газа, каза Галант и добави: "Ще постигнем това чрез рейдове, въздушни удари, специални операции и допълнителни дейности."

След атаките на 7 октомври Галант заяви, че първоначалният план е бил "етапът на интензивно маневриране" на израелската военна кампания в Газа да продължи около три месеца. Но той предупреди, че израелските военни адаптират операциите си "в съответствие с реалността на място" и "нашето разузнаване".

Израелските сили за отбрана (IDF) обявиха, че една от армейските им дивизии е напуснала ивицата Газа в понеделник вечерта, което е най-значимият досега знак за преминаване към нов етап на бойните действия, който някои израелски официални лица обещават.

ЦАХАЛ съобщи, че неговата 36-та дивизия, която включва бронирани, инженерни и пехотни роти, се е изтеглила от ивицата Газа след 80 дни.

Бригадата е действала в районите на Зейтун, Шати, Шеджайя, Римал и централните лагери, добавиха израелските военни. ЦАХАЛ не отговори на въпросите на Си Ен Ен дали изтеглянето е временно, какво стои зад него и колко войници включва.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец