Индийската столица е засегната от "тежък" смог

Свързани новини

03.11.2023 15:43

Индийската столица е засегната от "тежък" смог с настъпването на зимата

Видян 565 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столицата на Индия Ню Делхи е погълната от смог за втори пореден ден, тъй като качеството на въздуха в няколко части на гъсто населения град остава в категорията "тежко" в петък, ден след като индексът за качество на въздуха (AQI) достигна опасни нива за първи път през този зимен сезон.

Според данните, публикувани от Централния съвет за контрол на замърсяването в петък сутринта, в Ню Делхи е регистриран AQI от 466. Коефициент на чистота на въздуха над 400 се счита за "тежък". Той може да засегне здрави хора и да окаже сериозно въздействие върху тези със съществуващи заболявания, предупреди индийският съвет по замърсяване.

В петък фирмата за мониторинг IQAir съобщи, че нивата на най-опасните частици във въздуха - PM2,5, които могат да попаднат в кръвта, са били почти 35 пъти по-високи от дневния максимум, препоръчан от Световната здравна организация.


В четвъртък, когато качеството на въздуха в някои части на Делхи рязко се понижи, главният министър на щата Арвинд Кехривал заяви, че всички начални училища ще останат затворени през следващите два дни. Междувременно Комисията за управление на качеството на въздуха забрани несъществени строителни дейности и наложи ограничения за някои категории превозни средства в Делхи като част от плана си за действие за справяне със ситуацията. На тези, които бъдат засечени да управляват "забранените" превозни средства в засегнатите райони на града, ще бъде наложена голяма глоба.


Във видеоклип, публикуван от информационната агенция ANI, се вижда как служители на Общинската корпорация на Делхи (MCD) разпръскват вода в района на Лоди Роуд в рамките на усилията за ограничаване на замърсяването и възстановяване на видимостта. Индийските медии обясняват повишаването на нивата на замърсяване в Ню Делхи с "ниската скорост на вятъра" и "навлизането на дим от изгарянето на стърнища". Индийските фермери обикновено палят стърнища - селскостопанските отпадъци, останали от реколтата през октомври - по това време на годината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,