Националната сигурност не трябва да се разглежда като "игра с нулева сума", настоя той и добави, че вместо това държавите трябва да се стремят да намерят решения, които да са от полза за всички.

Свързани новини

12.11.2022 17:10

Индия не вярва в "световен ред, в който малцина се смятат за по-висши от другите"

Видян 5741 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински стабилен и справедлив световен ред може да бъде създаден само когато държавите престанат да се опитват да гарантират собствената си сигурност за сметка на другите, заяви индийският министър на отбраната Раджнат Сингх.

В реч пред Националния колеж по отбрана Сингх заяви, че светът трябва да разработи колективен подход към сигурността.

"Индия не вярва в световен ред, в който малцина се смятат за по-висши от другите", каза той и добави, че стратегическата политика на Индия трябва да бъде "морална"

Ако сигурността се превърне в наистина колективно начинание, светът ще може да започне да създава "глобален ред, който е от полза за всички нас", добави Сингх.


Националната сигурност не трябва да се разглежда като "игра с нулева сума", настоя той и добави, че вместо това държавите трябва да се стремят да намерят решения, които да са от полза за всички.

"Не бива да се ръководим от тесен личен интерес, който не е от полза в дългосрочен план", предупреди министърът на отбраната, като призова лидерите да възприемат принципа на "просветения личен интерес", който ще направи нациите им по-устойчиви на сътресения.


"Силна и просперираща" Индия не трябва да се изгражда за сметка на другите - каза той. Вместо това Ню Делхи предпочита да "помага на други нации да реализират пълния си потенциал"

Министърът също така предупреди за нарастващото въздействие на "информационната война" и кампаниите за фалшиви новини върху политическата стабилност, които според него се използват за "инженеринг на мнението или гледната точка на масите"

Тази информационна война е "най-очевидна в продължаващия конфликт между Русия и Украйна", където и двете страни използват социалните медии, за да "разпространяват конкуриращи се разкази за войната и да представят конфликта по свой начин".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.