23.07.2012 18:04

Имуществото на най-богатия българин пред конфискация?

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера беше поредният крими ден за най-богатия българин Огнян Донев. След гаранцията от половин милион лева, която му беше наложена по обвинение в укрити данъци, с него се зае и Комисията за незаконно придобито имущество. Тя може да поиска запор на сметки и конфискация на имоти на до неотдавна уважавания бизнесмен. Припомняме, че въпреки прокурорските дирения срещу него той все още де юре се явява шеф на КРИБ или казано с други думи – официално лице на българския бизнес.


Прокуратурата започна и дирене относно законността на приватизацията на Софарма. Оказва се, че тя е станала с кредит от Булбанк – управлявана от заместника на Донев в КРИБ Левон Хампарцумян. По онова време заемът е обезпечен с банкова гаранция от Общинска банка. Интересно е, че според медиите са заложени не само частните, но и държавните проценти в предприятието, което е купено за 30% по-малко пари от наличните пари и стоки в него.


Вчера беше наложена и 100 000 лева гаранция на дясната ръка на Огнян Донев. Борис Борисов, който е вторият човек в Софарма също стана част от затворения кръг на Здравния Октопод, обвинена от прокуратурата.


В резултат на това акциите на дружеството се сринаха до непознати низини. Вчера те паднаха до 2,15 лева бройката, което е половината от стойността им преди година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева