Иновативният кемпер, който се определя като "най-луксозния мобилен дом в света", съчетава вдъхновение от спортните автомобили, авиацията и яхтинга, за да създаде своята уникална естетика.

Свързани новини

20.08.2023 07:28

Имение на колела: влезте в Elemment Palazzo Superior, двуетажен кемпер с изскачащ салон на покрива

Видян 16661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понятието "луксозно превозно средство" обикновено се свързва с Rolls-Royce Phantom, Lamborghini или Ferrari.

Но какво ще кажете за изключително екстравагантно превозно средство за отдих? Влезте в Elemment Palazzo Superior.

Няма да ви виним, ако намалите скоростта или напълно спрете, когато видите този подобен на космически кораб кемпер да се движи по магистралата.

Проектиран и разработен от Marchi Mobile - дъщерно дружество на Marchi Holding AG, европейска автомобилна компания, специализирана в производството на рекламни автомобили и камиони за здравни грижи - Elemment Palazzo Superior не прилича на нищо друго на пътя.

Иновативният кемпер, който се определя като "най-луксозния мобилен дом в света", съчетава вдъхновение от спортните автомобили, авиацията и яхтинга, за да създаде своята уникална естетика.

В зависимост от конфигурациите по поръчка, всеки RV струва между 2 и 4 милиона долара и се строи около две години.


"Честно казано, в началото проектирах Elemment за собствено удоволствие - беше малко егоистично. Бях уморен от това, което се предлагаше в автомобилната индустрия", разказва пред CNN Travel Марио Марчи, основател на Marchi Group и креативна сила, която стои зад RV.

"Почти всички кемпери имат почти еднакъв дизайн и еднаква функционалност - а аз не исках да се кача на тази уморена и скучна вълна. Исках да създам нещо изключително и уникално. "


Родом от Виена, Австрия, Марчи смята, че е роден да проектира автомобили.

"Първата ми дума в живота - преди майка ми и баща ми - беше "авто", така че очевидно ми е писано да се занимавам с това", казва той. "Обичам всички видове превозни средства и се чувствам щастлив, че мога да работя това, което ме вълнува най-много. "

Баща му е собственик на транспортна компания за камиони, в която той кара големи камиони, като същевременно се занимава с дизайн на камиони.

Страстта му към дизайна кара Марчи да създаде Marchi Group през 2002 г.

"Това беше истинското начало", спомня си той. "Продължих да проектирам превозни средства и да персонализирам големи камиони, да конструирам полуремаркета с разширение на помещението и разтегателни ремаркета - винаги се опитвах да правя нововъведения. "



След като попада на авангарден прототип на кабина за камион на германския автомобилен дизайнер Луиджи Колани, който създава футуристични автомобили за компании като BMW и Volkswagen, Марки решава да реализира идеята.

"Този ранен прототип беше почти невъзможен за управление, защото не беше обърнато много внимание на функционалността", казва той. "Но ние искахме да създадем луксозен автомобил, който изглежда и се управлява прекрасно. "

През 2005 г. Marchi започва да изготвя проекти за Elemment, през 2010 г. заедно с екип от инженери конструира първия ръчно изработен автомобил, а през 2012 г. представя първия модел.

Оттогава насам цялостната естетика на кемпера е останала непроменена, но всичко - от скарата, през материалите до производствената линия - еволюира.

"Частица по частица, единица по единица, ние подобряваме автомобила всеки път", казва той. "Всеки RV се прави по поръчка, за да можем да го обновяваме и да правим нововъведения. "


През последното десетилетие Marchi започна да използва роботи за сглобяване на устройствата, разработи резервни части за следпродажбено обслужване на клиентите и замени оригиналния стъклопласт с промишлени въглеродни влакна, които са много по-леки, по-здрави и издръжливи.


"Като 4D филм"


Едно от първите неща, които ще забележите в Elemment Palazzo Superior, е футуристичната му кабина с огромно предно стъкло с очи на буболечка и изключително висока седалка за шофьора.

Вдъхновена от хеликоптерите, пилотската кабина е разположена на второто ниво на фургона - така че сякаш летите над пътя.

Вътрешността му наподобява тази на комерсиална авиокомпания с капитанските столове и цифровото авиационно табло.

"През живота си съм карал всякакви автомобили и трябва да кажа, че това е най-доброто и най-впечатляващото изживяване при шофиране", казва Марчи.

"Все едно сте в 4D кино - имате 180-градусова гледка наоколо, което е невероятно. "

Освен това аеродинамичният дизайн има за цел да намали разхода на гориво.

Според Марчи 28-тонният фургон има коефициент на съпротивление (или съпротивление на вятъра) 0,36, което е с около 20% по-добра горивна ефективност от типичен фургон със същия размер.

За сравнение, средният спортен автомобил има коефициент на съпротивление 0,30.


Дълъг около 12-13.7 метра и широк 2,5 метра, фургонът има овални прозорци, вдъхновени от илюминаторите на яхтите, хромирани елементи и това, което Марчи описва като "линии на дизайна на състезателен автомобил"

Интериорът е също толкова впечатляващ, като предлага 68 квадратни метра жилищна площ.

Луксозните елементи изобилстват - от лъчисто подово отопление до амбиентно осветление, регулируеми температурни зони, кухненски бокс от най-висок клас, камина и автоматични плъзгащи се врати.

Една от любимите характеристики на Marchi е дневната зона, която е създадена за провеждане на срещи с обгръщащ диван, 42-инчов LED телевизор и прилежащ бар шкаф и хладилник за вино.

"Планът, който създадохме, е изключително удобен и е проектиран така, че да можете да поканите приятели, но да разполагате с лично пространство", добавя той.


 От другата страна на кухнята дискретна плъзгаща се врата води към просторна основна спалня.

В този частен оазис ще намерите гардеробна зона, телевизор с голям екран, достатъчно място за съхранение и легло с кралски размери, изработено от Hypnos.

Базираната в Англия семейна фирма, която е четвърто поколение, доставя легла и матраци на британското кралско семейство.

"Самият интериор се основава главно на моя вкус и европейските стандарти", казва Марчи. "Вдъхновен е от италианската история във венециански стил. "

Основната спалня разполага и с отделна "спа стая" с дъждовен душ и светлинна терапия, която би се чувствала като у дома си в луксозен хотел.


 Повдигнете покрива

Черешката на върха е салонът Sky Lounge. Подобно на флайбридж на яхта, тази тераса на покрива се издига от покрива на фургона с помощта на автоматична асансьорна система.

За да улесни забавленията по време на път, Marchi е помислил за всичко: вградени мебели, озвучителна система Steinway & Lyngdorf, лъчисто подово отопление и слънцезащитен навес.

А ако нещо липсва? Всичко може да бъде персонализирано, казва той.

Някои клиенти искат да имат заседателна зала и капитански столове за бизнес цели; други искат да добавят втора спалня или да променят интериорния дизайн.

"Ние сме много гъвкави - нашите клиенти имат различни цели и вкусове, така че всеки автомобил, който създаваме, е уникален", казва Марчи.


Обикновено клиентите им са физически лица или компании с висока стойност. Някои от тях прекарват много време на път по работа или предпочитат да шофират, отколкото да летят, допълва той. В други случаи те планират да използват автомобила за събития и промоционални цели.

"Много от нашите клиенти просто харесват усещането да управляват тази космическа ракета на пътя", казва той. "Работим и с много страстни колекционери, които търсят нещо съвсем различно. "


 Източник: CNN



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей