Свързани новини

05.03.2013 12:02

Имате си работните места, заяви министърът в оставка Делян Добрев

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 3000 миньори, железничари и енергетици се събраха на протест пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в столицата днес.


По този начин протестиращите изразиха притесненията си, че могат да загубят работните си места, след като в неделя стана ясно, че е спряно производството на електроенергия в 3 блока в ТЕЦ-овете на Марица Изток. Наравно с това работа спират и 3 рудника – Бели брег, Станянци и Чукурово.


Главното искане на протестиращите е да запазят прехраната си. Декларация, приета от миньорите, железничарите и енергетиците, настоява за максимална прозрачност и контрол върху цените на тока, за който те се трудят.


Те искат още ДКЕВР да извършва регулаторен одит на енергийните дружества, както и членовете на комисията да бъдат избирани от парламента.


Пред сградата на ДКЕВР протестиращите изсипаха купчина кюмюр – черното злато на България.В 11 ,00 часа протестиращите тръгнаха към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, където под изключително бурни освирквания и обиди,се срещнаха енергийния министър в оставка Делян Добрев, който заяви, че всички топлоцентрали ще работят:


„ Няма да бъдат намалявани квотите на всички топлоцентрали в така наречения енергиен микс. Имате си работните места“„Аз никога не съм казвал, че 500 работни места на миньори нямат значение. Ако с нещо обаче моите думи са ви прозвучали като обида, не съм го искал и ако ги считате за обида моля да ме извините”, каза министърът в оставка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни