Росен Желязков в Индия

Свързани новини

05.01.2024 12:12

Имаме задачата да насърчим инвестициите: Шефът на НС на посещение в Индия

Видян 410 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За насърчаване на инвестициите и разкриване на хиляди работни места разговаря председателя на парламента Росен Желязков и водената от него делегация с ръководителите на индийския парламент. Индия е първата спирка от азиатската обиколка на българската делегация. Междувременно неофициално стана ясно, че при ротацията през март правителство ще се съставя още с първия мандат на ГЕРБ, предаде БНТ.

Между България и Индия няма неразрешени двустранни взаимоотношения - това заяви председателят на НС Росен Желязков по време на своята визита в Ню Делхи. Той проведе разговори с председателите на горната и на долната камара на парламента като обсъдиха задълбочаването на инвестициите и то в контекста на очакваното подписване на споразумение за свободна търговия между ЕС и Индия, а обема на индийските инвестиции в нашата страна се равнява на стотици милиони.

Ролята на Азия през следващите години ще нараства неимоверно и ще бъде един от основните геополитически и геоикономически играчи в световния ред, изтъкна председателят на парламента Росен Желязков:

    "Имаме задачата да насърчим инвестициите и има немалко инвестиции на индийски компании в България и немалко инвестиции на български компании в Индия. Третия по големина интернет - провайдър в Индия е българска компания. Близо един милион домакинства снабдява с интернет. И това е пътя, по който ние трябва да търсим нови пазари и нови възможности. Обема на индийските инвестиции в номинално изражение е стотици милиони."

Желязков посочи, че целта на срещите е да възстанови интензивността на отношенията между България и Индия, които са традиционни, но през последните години и заради нашите вътрешни неуредици бяха поставени на по-заден план:

    "Да се възстанови българския електорат в Делфийския университет, което в последната година беше загубено. Те търсят подкрепа за соларния алианс, инициативата за инфраструктура за устойчивост на бедствия и кризи, което България би трябвало да подкрепи."

Росен Желязков отдаде почит пред паметника на Махатма Ганди. Азиатската обиколка на българската парламентарна делегация продължава във Виетнам.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева