“Той не трябва да бъде по-висок от 150 евро”, настоя енергийният министър и добави, че още 15 държави се обединили около българската позиция с оформено мнозинство за цената на газа.

Свързани новини

12.12.2022 16:35

Имаме газ за зимата: Енергоминистърът

Видян 4208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Целият зимен сезон е осигурен с газ”, заяви пред bTV служебният енергиен министър Росен Христов. Той обясни, че след проведените срещи в Турция ще има сигурност на доставките на синьо гориво, диверсификация и това ще окаже положително влияние на цените.


“Ако успеем да финализираме разговорите с Гърция за новостроящия техен терминал, ще можем да доставяме танкери с втечнен газ. Алтернативата на тръбния газ е само втечнения газ и терминалите, които можем да използваме са на Гърция и Турция. Водят се разговори и с Италия, но там по-скоро ще е инцидентно и краен вариант”, подчерта министърът.


“Газохранилището в Чирен е пълно със скъп газ, но няма недостиг на газ и цените няма да останат на това положение. Единственото, което в момента пречи, е политиката на Нидерландия за тавана на цените на газа, а тяхното предложение, което прокарват през ЕК, е таван от 275 евро”, посочи Христов.


“Той не трябва да бъде по-висок от 150 евро”, настоя енергийният министър. Той добави, че още 15 държави се обединили около българската позиция с оформено мнозинство за цената на газа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци