Филипс смята, че разширеното общество е повече или по-малко неизбежно и че истинският въпрос е как ще бъде регулирано

Свързани новини

23.08.2022 16:53

Има сериозни причини за поставяне на микрочипове на децата: WEF

Видян 3689 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Технологиите за имплантиране на хора скоро ще се превърнат в стока, се казва в блог публикация, публикувана на уебсайта на Световния икономически форум миналата седмица, в която се твърди, че има "солидни и рационални" причини за поставянето на микрочипове на деца с устройства за проследяване на местоположението.

Авторът, вицепрезидентът по научноизследователска и развойна дейност на Междууниверситетския център по микроелектроника (IMEC) Катлийн Филипс, твърди, че технологията за добавена реалност "има способността да трансформира обществото и индивидуалния живот" и въпреки че звучи "страшно", ще претърпи същата "естествена еволюция" като технологиите за носене.


"Слуховите апарати или очилата вече не са стигма. Те са аксесоари и дори се считат за моден елемент. По същия начин имплантите ще се превърнат в стока", пише тя.

Филипс смята, че разширеното общество е повече или по-малко неизбежно и че истинският въпрос е как ще бъде регулирано. "Ограниченията за имплантите ще се определят по-скоро от етични аргументи, отколкото от научния капацитет. "

Като пример за подобно "етично" регулиране авторът посочва въпроса дали на децата трябва да се имплантират микрочипове. "Има сериозни, рационални причини за това, като например безопасността", пише тя.


Що се отнася до това кой ще следи за етиката при използването на такива технологии, Филпис заявява:

"Всеобхватни или независими институции трябва да насочват политиците и изследователите в обществото на добавената реалност по отношение на това какво трябва и какво не трябва да се прави, както и да помагат за изграждането на етична рамка за обществените аспекти на технологията на добавената реалност", пише тя.
 
Филипс дава примери за такова регулиране, като посочва Съвета на Европа, който наскоро стартира стратегически план за действие по въпросите, свързани с прилагането на невротехнологиите, както и Института "Ратенау", основан от нидерландското правителство, който оценява въздействието на технологиите върху живота ни.

Междувременно ръководителят на Световния икономически форум Клаус Шваб вече изказа предположение, че скоро ще настъпи така наречената "четвърта индустриална революция", която ще "доведе до сливане на нашата физическа, цифрова и биологична идентичност".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката