Посланикът на САЩ в ООН Батшеба Крокър с писмо до международния орган

Свързани новини

22.02.2022 10:42

Има руски "списък за убиване": Посланикът на САЩ в ООН

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва е изготвила списък с украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери в случай на руска инвазия и военна окупация, заяви пред ООН високопоставен американски дипломат, предаде RT.




В писмо до международния орган посланикът на САЩ в ООН Батшеба Крокър твърди, че Русия е създала план за убийство, нанасяне на вреди или изселване на дисиденти и малцинствени групи, живеещи в Украйна, което тя определя като "катастрофа в областта на правата на човека" Съдържанието на писмото беше съобщено за първи път във вестник Вашингтон пост в неделя вечерта.


 


В писмото, адресирано до Върховния комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет, се посочва, че "обезпокоителна информация, получена неотдавна от САЩ", разкрива, че "се планират нарушения и злоупотреби с правата на човека след по-нататъшно нахлуване", и се подчертава, че украинското население може да бъде подложено на "широкомащабни човешки страдания" след руската офанзива.




"По-конкретно, разполагаме с достоверна информация, която показва, че руските сили създават списъци с идентифицирани украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация", се твърди в писмото.


 


Посланикът също така подробно описва предполагаемите вероятни мишени на престъпления срещу човечеството от страна на Русия, като посочва, че най-застрашени са руските и беларуските политически дисиденти, живеещи в Украйна, както и уязвими групи като етнически малцинства и ЛГБТК.




Крокър твърди също така, че Русия и преди е била замесена в "целенасочени убийства, отвличания/насилствени изчезвания, несправедливи задържания и използване на изтезания".


 


Получените от Вашингтон разузнавателни данни, допълни посланикът, също така сочат, че руските сили биха могли да приложат "смъртоносни мерки" за потушаване на мирни протести или действия на украински граждани в случай на окупация.




В отговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отхвърли обвинението.




"Разбирате ли, че това е абсолютна измама, че това е лъжа? Това е абсолютна измислица. Няма такъв списък. Това е фалшификат", заяви Песков в понеделник сутринта в отговор на журналистически въпрос.




През последните няколко месеца западни медии и политици обвиниха Москва, че е събрала повече от 100 000 войници на границата с Украйна, а някои от тях предположиха, че инвазията е зад ъгъла. В петък президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че атака ще последва "през следващите дни" Кремъл многократно е отричал намерението си да нахлуе и е описвал придвижването на войските си като част от военни учения.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби