„Тези, които сега са внесли бюджета и са предложили разходите, ние ще ги задължим като парламент да работят. Защо не се съгласяват, защото никой не иска при парламент да работи. Ние не нарушаваме Конституцията, те вече не са му подчинени", добави Борисов.

Свързани новини

12.04.2023 16:12

Има поне 2 варианта за кабинет: Борисов

Видян 837 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Първата политическа сила трябва да председателства”, заяви в кулоарите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той не изключи Вежди Рашидов отново да оглави НС.


"Има вариант, но той пак ще бъде от първата политическа сила", отбеляза експремиерът.
"Всички чухме декларациите на политическите сили. Има голям шанс да се направи правителство, поне в 2 варианта. Дали с първия или с втория", коментира Борисов.


"В изказването на президента Румен Радев звучеше единствено желание да се приеме бюджет, за да може след това служебното правителство да си харчи. Ясно и точно, нека наречем нещата с истинските им имена. Казах, че Радев, когато има такава тежка политическа конфронтация между партиите, може да се яви като обединител, което предполагам всички искат да видят. Аз им предлагам след като не можем да се разберем партиите, тези министри остават в кошарката, правим ротационни принципи за председатели, комисии, каквото искат и Радев само ги е оставил, а той отива да си президентства”, каза той.


„Тези, които сега са внесли бюджета и са предложили разходите, ние ще ги задължим като парламент да работят. Защо не се съгласяват, защото никой не иска при парламент да работи. Ние не нарушаваме Конституцията, те вече не са му подчинени", добави Борисов.


Предложението на Асен Василев за ротация той определи като “не особено удачно”, тъй като в ЕП практиката била председателите да се редуват на 2 г. и половина, т.е. карат по половин мандат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.04.2023 22:24

    bokiuci

  • 002 Даниел Дефо 12.04.2023 19:59

    Англо-сакси отда-а-авна няма.Не знаеш историята на Британия и щатите . Бъч с цигани. Тя кралицата им беше с отрицателен Rh, какво да речем за популацията.А щатите, в началото са били наказателни колонии на Испания, Холандия, Франция и на бритките. Да припомним къде накрая я изпратих Мол Фландърс.

  • 001 Anonimen 12.04.2023 19:09

    Англосаксонското политбюро първо трябва да излезе с решение.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец