Ако нямат, това е - вече бих го нарекъл - изнудване. Няма да ви кажем нищо, вие - провалете си първия мандат, скарайте се с всички останали, та да можем ние след вас да минем и да говорим с тях".

Свързани новини

27.04.2023 17:37

Има ли програма, и Петков става за премиер: Борисов

Видян 1792 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Работи се по проектосъстава на кабинета”, обяви в кулоарите на НС акад. Николай Денков, депутат от ПП/ДБ, зам.-министър при Борисов, министър на Промяната и гуру на Кирил Петков, с когото имат неправителствена организация, щедро финансирана и без никаква дейност при управлението на ГЕРБ. Той застана пред журналистите заедно с шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Изявлението им дойде след като депутати от двете коалиции преговаряха за управленска програма в кафенето на НС.
Денков уточни, че когато има готовност, съставът трябва да мине през национален съвет на ПП.


"Опитваме се да влезем във времевата рамка, която бе представена от колегите”, посочи Денков в отговор на въпрос дали ще изпълнят искането на ГЕРБ да представят имената на министрите до неделя. "Постигнахме съгласие по отношение на програмата, която трябва да се подготви за управление. Важно е да се видят максимално бързо експертите. Времето е кратко и в даден момент, в който ние от ПП изготвим документ, той да бъде максимално близък до това, което би могло да получи подкрепа от другата страна", добави още той. Защо ПП изключва ДБ от договорката с ГЕРБ не е ясно!


"Търсим работещо решение, като в същото време, за да може този диалог да сработи, между две политически сили, които очевидно нямат взаимно доверие, той трябва да е конструктивен и да се поставят ултиматуми и заплахи", заяви в парламентарните кулоари шефът на ПГ на Промяната Андрей Гюров.


"Ние работим по най-бързия възможен начин. В момента, в който имаме готова управленска програма и състав на МС, който може да я изпълни, ние ще я представим. Дали това ще стане в понеделник, или вторник, не зависи от датите, поставени от г-н Борисов. А от това да си свършим работата открито и с яснота за целите, които сме си поставили", каза той.


"Няма да следваме линията на ГЕРБ. Имаме свой подход при съставяне на правителство. Само сядането на една маса с ГЕРБ за преговори за нас носи негативи. Много хора са притеснени от връщането на ГЕРБ във властта. Затова търсим вариант, за да дадем един по-малко лош резултат на избирателите", заяви още Гюров, с което провокира коментар от страна на лидера на ГЕРБ.


“Въпреки обидното отношение, ще проявим търпение. Гюров каза, че другите – ДПС, БСП, Възраждане и ИТН са приемливи за тях. Докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг.


Считайки, че с първия или втория мандат с коалиция на двете големи партии ще е най-доброто за България – те продължават да ми говорят за другите”, заяви Бойко Борисов в НС. “Значи ДПС е по-приемлив от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели, направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява”, подчерта той.


"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но не е честно спрямо нашите избиратели. Не сме поставяли ултиматуми. За да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично. Второ - да казваш, че не искаш подкрепата от ГЕРБ, а другите са ДПС, БСП, Възраждане и ИТН, които са приемливи за тях", коментира лидерът на ГЕРБ.


"Ако ние се разберем по програмата, няма значение в кой мандат ще се случи. Когато има програма, и това няма значение", каза Борисов на въпрос какво ще стане, ако предложат Кирил Петков за премиер.


"Аз вярвам в доброто и се надявам всеки, който е обещал нещо, да го изпълни. Програмата за управление е по-решаваща от проекта за кабинет. Няма как да не се разберем по програмата. Там има 10 млрд. за капиталови разходи. Махаме ги и отиват за социални политики. Ако не се разберат, излиза само един инат", допълни Борисов.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.04.2023 23:32

    двете крими дружинки не могат да се погодят лесно в една обща такава

  • 001 Anonimen 27.04.2023 21:26

    кримитата редят програма и правителство за ужас на нормалните хора

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -