Денков коментира и вчерашната среща при президента, посветена на сигурността и отбраната, на която не присъстваха вътрешният министър и министърът на отбраната.

Свързани новини

12.10.2023 14:13

Има евентуален риск от бежанска вълна заради конфликта между Израел и Хамас: Денков

Видян 702 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Този Председателски съвет беше насочен изключително към това да информира народните представители каква в ситуацията, какви са рисковете и какви мерки е предприело правителството в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна. Информация имаше доста, затова заседанието отне време. Но няма нещо, което да е по-различно, от казаното вчера при президента. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти след извънредния Председателски съвет в НС.

"Правителството вече е предприело мерки и те са свързни, както с охрана на ключовите обекти, така и с местата, на които се събират много хора – гари, пристанища и летища", допълни премиерът.

По думите му един от рисковете, които могат да се очакват, е евентуална бежанска вълна. „Но първо – това не се очаква да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките в момента са не към България, а към други държави, така че това не е непосредствен риск. Просто трябва да внимаваме за в бъдеще”.

Денков коментира и вчерашната среща при президента, посветена на сигурността и отбраната, на която не присъстваха вътрешният министър и министърът на отбраната.

"Форматът на тази среща не беше много ясен. С госпожа Габриел можем да представляваме правителството. Ясно е, че службите трябва да подават информация към всички институции. Срещата беше достатъчно конструктивна. С президента направихме изявление. Това е напълно достатъчно", заяви Денков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително