Свързани новини

04.02.2021 13:40

Има дискриминация при отпускането на помощи на фирми: БСК

Видян 890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската стопанска камара настоява за равнопоставеност на предприятията при отпускането на помощ за месеците, в които са затворени заради пандемията, предаде БНР.


Това става ясно от становище на камарата, изпратено до председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. То се отнася до промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение.


Според стопанската камара микро, малките и средни предприятия, които са учредени през миналата година, са поставени в дискриминационно отношение спрямо тези, които са работили през 2019 г.


Сегашната формулировка на текстовете гласи, че предприятията, учредени през 2020 г., имат право на помощ на базата на оборота им от един месец, докато при останалите - за месеците от съответния период на миналата година.


Така ако едно предприятие, регистрирано през 2020 г., е имало месечен оборот от 50 000 лева, има право на компенсация от 20% - т.е. 10 000 лева, категорични са от камарата.


Ако друго предприятие за три месеца през 2019 г., когато първото не е било учредено, е направило оборот от 50 000 лева или сумарно - 150 000 лева за трите месеца, неговата компенсация е 30 000 лева, подчертават от камарата.


От бизнес организацията настояват текстовете в закона да се редактират по начин, който не създава дискриминационни условия при компенсирането на бизнеса в условията на пандемия от Covid-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева