Илон Мъск

Свързани новини

02.06.2023 10:06

Илон Мъск си върна титлата на най-богатия човек в света

Видян 547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света, след като изпревари френския милиардер Бернар Арно, след като стойността на империята за луксозни стоки LVMH на Арно спадна, съобщи theguardian.com

Според ежедневно актуализирания индекс на милиардерите на Блумбърг 51-годишният новак, ръководител на Tesla и собственик на Twitter, е възстановил състоянието си до 192 млрд. долара (153 млрд. паунда) - с 55 млрд. долара повече от началото на годината, докато богатството на Арно е намаляло с 5 млрд. долара през последните 24 часа до 187 млрд. долара.

През декември миналата година Арно изпревари Мъск като най-богатия човек в света, след като стойността на акциите на LVMH се покачи на фона на бурното търсене на луксозните ѝ продукти. В същото време богатството на Мъск е намаляло, тъй като цената на акциите на Tesla се е понижила заради опасенията на инвеститорите, че той може да е зает с неотдавнашната си покупка на Twitter.

След това богатството на Арно продължава да расте и през април надхвърля 200 млрд. долара, като стойността на LVMH, която притежава марки като Louis Vuitton, Christian Dior и шампанско Moët & Chandon, достига рекордно високи стойности. Оттогава насам обаче опасенията на анализаторите, че балонът на луксозните стоки може да се спука, доведоха до спад на акциите на LVMH с повече от 10 %, което понижи приблизителната стойност на състоянието на Арно.

74-годишният Арнауто, който е съосновател на групата за луксозни стоки преди 35 години и е неин мажоритарен акционер, наскоро назначи децата си на ключови позиции в бизнеса. През януари най-голямото му дете, Делфин, беше назначена за ръководител на Christian Dior, втората по големина марка в империята. Нейният брат Антоан беше повишен в ръководството на холдинга, който контролира LVMH и състоянието на семейство Арно.

Състоянието на Мъск е пряко свързано с цената на акциите на Tesla, производителя на електрически автомобили, от който той притежава около 13%. От началото на годината акциите на Tesla са поскъпнали с 88%.

Третият най-богат човек е основателят и изпълнителен председател на Amazon Джеф Безос, чието състояние се оценява на около 144 млрд. долара. Първите 11 най-богати хора са мъже, а най-богатата жена е наследницата на L'Oréal Франсоаз Бетенкур Мейерс на 12-то място с 86 млрд. долара.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион