Свързани новини

04.04.2019 13:15

Илко Семерджиев оправдан и на втора инстанция

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес получих Решението на Софийски апелативен съд по делото на ВКП и Асена Стоименова срещу мен в качеството ми на заместник министър-председател и министър на здравеопазването в служебния кабинет на президента Радев. Както имах възможността да заявя и при оправдателната присъда на първа инстанция: „Само истината може да ни направи свободни! И ежедневното ѝ отстояване! Асена Стоименова и прокуратурата щели да обжалват - нека, тогава ще получат нова порция истина и катастрофата им ще бъде пълна. Гарантирам!“ Точно това се случи – прокуратурата и Асена Стоименова катастрофираха за втори път! Фармацевтичната мафия – не! Те продължават да пазаруват хора и институции, и да увеличават печалбите си в стотици милиони за сметка на болните хора и държавата." Това написа в профила си във Фейсбук д-р Илко Семерджиев.


Илко Семерджиев е цитирал и част от решението на Софийския апелативен съд:


„В конкретния случай подсъдимият като министър в рамките на служебните си правомощия законосъобразно е настоял пред свидетелката Стоименова да бъде назначен от нея неин заместник. Тя, въпреки липсата на пречки да стори това, е бавела във времето да изпълни неговото разпореждане, а накрая е отказала да стори това без да сочи някакви законосъобразни причини за поведението си. От друга страна тя не е предложила друго лице за този пост и просто е отказала да изпълнява добросъвестно служебните си задължения, а вместо това е подала жалба срещу ръководителя си в прокуратурата, че се почувствала заплашена.“


Има народна поговорка за такива случаи: „Крадецът вика дръжте крадеца“, в случая обаче казва друго и то на прокуратурата – този ми пречи да правя това, което си искам. И прокуратурата взема мерки. Е, има и съд в България, и за мен днес съдът реши – в този случай прокуратурата е съучастник, допълва д-р Семерджиев и прилага линк от "Гласове" със защитата си пред първоинстанционния съд, за да може всеки да направи и сам своите изводи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог