Или сте с нас, или с Хамас: Израел

Свързани новини

03.11.2023 16:59

Или сте с нас, или с Хамас: Израел

Видян 934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавите, които не подкрепиха отговора на Израел на жестокостите, извършени от Хамас на 7 октомври, са на страната на войнстващата групировка в конфликта, заяви израелското външно министерство. Не може да има неутралност по отношение на конфликта, заяви говорител на министерството.

На виртуален брифинг за медиите в петък Лиор Хаят определи намерението на Израел да унищожи Хамас като екзистенциална цел. Ръководството на групировката, твърди той, планира "още едно клане, като това на 7 октомври, и още едно след това, и още едно след това".

Хаят заяви, че Израел е получил "безпрецедентна международна подкрепа" след нападението, защото "никой не може да види тези зверства и да не разбере с какво си имаме работа".

"Искам да изпратя много ясно послание към международната общност. Ако не осъдите Хамас, ако не [подкрепите] правото на Израел на самозащита, вие подкрепяте Хамас."


 Няма среден път. Или сте на страната на Израел, или на страната на Хамас.

На 7 октомври бойци на Хамас пробиха стената за сигурност, издигната от Израел около Газа, и нахлуха в близките градове и военни бази, като убиха стотици цивилни и взеха над 200 заложници. В отговор Израел обсади палестинския анклав и го подложи на интензивни бомбардировки в продължение на седмици, подготвяйки се за сухопътно нахлуване.


 Въпреки че САЩ заявиха непоколебимата си подкрепа за действията на Израел, много страни разкритикуваха отговора като непропорционален. В Газа се разразява хуманитарна катастрофа, след като тя на практика беше отрязана от важни доставки и в условията на масирана бомбардировка.

Тази седмица Боливия скъса дипломатическите си отношения с Израел в знак на протест срещу военната му тактика в Газа. Колумбия и Чили отзоваха посланиците си в еврейската държава - ход, който според Израел ги прави съюзници с Иран в "подкрепата на тероризма". Страната обвини Иран, своя дългогодишен регионален враг, че стои зад Хамас.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци