Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разговаря с министър-председателя на Малта Роберт Абела преди 8-та среща на върха на средиземноморските държави MED7 в Атина, Гърция, 17 септември 2021 г. REUTERS/Louiza Vradi

Свързани новини

12.01.2023 18:01

"Или не разполагат с много, или не си вършат работата": За замразените руски активи от Гърция и Малта

Видян 1802 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция и Малта са уведомили органите на ЕС, че са замразили руски активи на стойност съответно 212 000 евро и 147 000 евро, съобщи Ройтерс, като се позова на документ на Европейската комисия.

Според документа почти всички останали членки на блока са замразили руски активи на стойност милиони, които са обект на санкции.

Досега 27-те държави - членки на ЕС, са съобщили, че са замразили около 20,3 млрд. евро (22 млрд. долара) руски средства. Според съобщенията Италия, Ирландия, Франция, Испания, Германия, Белгия, Люксембург и Австрия са запорирали активи на стойност над 1 млрд. евро.

"Това е малко изненадващо", заяви неназован служител на ЕС пред агенцията, коментирайки докладите, предоставени от Гърция и Малта. "Или не разполагат с много, или не си вършат работата. Или пък са направили нещо, но не са ни съобщили, въпреки че са имали шансове. "


Гръцките власти, цитирани от агенцията, заявиха, че сумата от 212 000 евро представлява цялото имущество, което Атина е идентифицирала въз основа на списъка със санкции на ЕС.

"Инвестиционната среда в Гърция не благоприятства притока на руски капитали и офшорни компании", казва официалното лице.

От началото на войната в Украйна през февруари блокът е включил в черния си списък около 1300 физически лица и 120 юридически лица. Освен това Брюксел въведе осем пакета от санкции, насочени към търговския, транспортния, енергийния, банковия, финансовия и отбранителния сектор, както и към медиите.


 Снимка: Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разговаря с министър-председателя на Малта Роберт Абела преди 8-та среща на върха на средиземноморските държави MED7 в Атина, Гърция, 17 септември 2021 г. REUTERS/Louiza Vradi


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.01.2023 10:57

    Срещу доброто винаги е имало булита.Знаят се кои за пиратите в световен мащаб .Дано както винаги досега справедливостта да успее да възтържествува.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева