Свързани новини

07.03.2013 15:41

Игумен към журналисти: За 5 лева сте готови да се продадете

Видян 1342 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вие сте слуги на всяка власт, за 5 лева сте готови да се продадете. С тези думи се обърна към журналистите игуменът на Бачковския манастир дядо Борис по време на заупокойната молитва за патриарх Кирил и екзарх Стефан в четвъртък. Сцената се разигра пред очите на новоизбрания патриарх Неофит, който след това се опита с благи думи да извини божия служител пред медиите, предаде Медияпул.


Служители на светата обител напъдиха операторите и фотографите да не снимат цялата церемония по заупокойната молитва. "Тук има ред, само игуменът разрешава какво да се щрака", казали служителите, цитирани от електронното издание на в. “Марица“.


“На фона на тези срамни сцени Негово светейшество Неофит се чудеше къде да погледне от неудобство, а очите на дядо Борис бляскаха от злоба към репортерите и фотографите“, съобщава в репортажа си изданието.


 “Не е вярно, че обиждам журналистите, ама за 5 лв. сте готови да се продадете, обърна се към репортерите дядо Борис, преди да се прибере в игуменарницата“.


Игуменът на Бачковския манастир дядо Борис не за пръв път влиза в конфликт с журналисти. Повод за разправии бе и заснемането на луксозните автомобили, с които се придвижва. В момента игуменът кара луксозен черен мерцедес S класа. През януари той беше заснет от репортери да паркира неправилно, а шофьорът му обяснил на полицаите, че “такива началници като нас могат да спират навсякъде“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец