“Да припомня на колегите от ППДБ, че скоро трябва да се смята”, заяви от Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за предстоящия вот на недоверие. Напомняме, че Възраждане, БСП и ИТН и внесоха в деловодството на НС  съответните подписи заради сектор Енергетика. Дебатите ще се проведат в четвъртък, а на следващия ден се очаква да стане ясно дали кабинетът Денков-Габриел ще оцелее.

Свързани новини

09.10.2023 09:25

Идва вот на недоверие, Петков да си прави сметка: Борисов

Видян 1525 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Да припомня на колегите от ППДБ, че скоро трябва да се смята”, заяви от Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за предстоящия вот на недоверие. Напомняме, че  м.г правителство на тази сила, на която е сегашното, стана първото в бг историята паднало с вот на недоверие.  А Възраждане, БСП и ИТН и внесоха в деловодството на НС  съответните подписи за нов заради сектор Енергетика. Дебатите ще се проведат в четвъртък, а на следващия ден, който беше петък, 13-и, се очаква да стане ясно дали кабинетът Денков ще оцелее.


“Независимо от предизборната кампания, след няколко дни ще има час по математика, и който може да смята, да знае, че трябва да събере 121”, подчерта той. Повод за репликата му са думи на Кирил Петков, който ден по-рано обяви, че “Борисов и Пеевски всеки ден излизат и се хвалят с някаква добра стъпка напред, но не казват, че тя е част от реформаторската програма на ППДБ”. “Ако ГЕРБ и ДПС продължават да се хвалят с нашите реформи, нямаме проблем, важното е нещата да се случват”, допълни той по адрес на партньорите си от некоалицията.


“Петков казал, че ние сме самохвалци и се хвалим, тук съм извадил всички закони, решения и всичко останало, на които аз съм се подписал пръв. И в отговор на Петков, ще му отговоря с едно изречение: в политиката най-важна е математиката! Особено когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смяташ!”, закани се Борисов в отговор на думите му. “И ако се мисли за някой, че е велик, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това", категоричен бе той.


"И когато имаш над 30 депутати, не можеш да кажеш на тези, дето имат 69, че се хвалят. Те без нас хептен не могат! И вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим за направеното, и си залагаме името и подписа под законите за енергетиката, защо тогава не им беше виновен Пеевски? Защото ги бранеше като квачка - пилци. И без него нямаше да направят споразумение", допълни лидерът на ГЕРБ.
“Петков, синдикатите бяха заедно при мене. Заедно решавахме тези въпроси. Прав е Петков. Той направи списъка със законите, които трябва да приемем до ваканцията. И без един всичките други ги приехме. Това е истината", каза Борисов.


"Пуснали са грантова схема за батерии по Плана. Това е нещо, което ние забранихме с решение на НС, - ще си разпределят 266 млн. лв. на свои фирми (б.р. още по темата утре). И ако това е вярно, ние няма да си сложим подписите под това, а ПП ще трябва да го обяснят на вота. Надявам се това да не е вярно, а ако пак са се объркали - бързо да задраскват там и да се поправят", закани се още Борисов.


Той похвали Мария Габриел като единствената с бързи реакции в кабинета, която е реагирала с щаба след ситуацията в Близкия Изток. "Случващото се в Израел е опасно и чудовищно. Това е дори по-опасно от руско-украинската война. Този конфликт ще взриви света, и ще промени хода на много, много неща в света! Това е най-чувствителната тема в света. България е водила балансирана политика, сега с тези нападения и атаки, два свята се сблъскват. Габриел реагира много бързо, натовариха българите на самолет, втори курс ако трябва ще се направи, за да помогнем други държави", добави лидерът на ГЕРБ.


 Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните