Свързани новини

01.12.2014 10:54

Язовирните стени масово неизрядни

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още не са съставени карти на районите под заплаха от наводнения и карти на такива с риск от наводнения, което води до несвоевременна реакция при такава опасност. Това става ясно от резултатите от разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверката на рискови водни обекти, съобщават от прокуратурата. Като характерни и повтарящи проблеми и слабости навсякъде се отчита неосъществяването на техническа поддръжка и ремонт на хидротехническите съоръжения, наличието на неизправни или частично изправни язовирни стени, на растителност в леглата на реките и по стените на язовирите, както и изхвърлянето на битови отпадъци там, липсата на пари по места за осъществяване на такива дейности и други.


Днес се очаква премиерът Бойко Борисов да събере министрите извънредно по този въпрос. Той се зарече, че ще им даде срокове, в които да вземат мерки. В заседанието ще вземат участие и прокурори от проверяващия екип.


В резултат на работата на проверката им са изготвени общо 95 предложения (предписания) до кметове и областни управители за отстраняване на закононарушения и за осъществяване на конкретни дейности за обезопасяване на рискови водни обекти. Образувани са 4 преписки с оглед данни за извършени длъжностни престъпления, както и 17 административно-наказателни производства за нарушения по Закона за водите. По 13 от тях досега са издадени наказателни постановления, става ясно още от съобщението на прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни