Анастасов заяви, че от дружеството ще се включат във всякакви протестни действия, както и в блокирания на важни пътни артерии, ако се стигне до подобни.

Свързани новини

28.09.2023 13:45

Явор Анастасов, Мини Бобов Дол: Българският въгледобив не е само Мини Марица Изток! Всички миньори и енергетици в страната се надяваме държавата да обърне внимание и на заетите при нас

Видян 908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Въгледобивната мина в Бобов Дол е поредното дружество, чиито ръководители публично обявиха своето огромно възмущение от начина, по който се планира предварително и без одобрение от Европа да бъдат разпределени парите по териториалните планове за справедлив преход на няколко фирми, които според редица публикации в медийното пространство са на близки до властта лица.

    „Не мога да повярвам, че властимащите са готови да ликвидират българския въгледобив и повечето въглищни централи без въобще да обмислят последиците от това нелогично решение! Ние, миньорите от Бобов Дол подкрепяме напълно всички колеги енергетици и ще се борим до край за бъдещето на българската енергетика и за запазване на работещи на всички енергийни дружества!“ заяви Явор Анастасов от ръководството на мините в Бобов Дол.

    Анастасов заяви, че от дружеството ще се включат във всякакви протестни действия, както и в блокирания на важни пътни артерии, ако се стигне до подобни.

    „Недопустимо е в една правова страна член на Европейския съюз държавниците да определят без конкурс кой ще получи финансиране и то безвъзмездно, което идва от Европа, а не от държавния бюджет! За получаването на подобен тип финансиране е необходимо на първо място да се определят засегнатите страни и приоритетно да се гарантират средства за тяхната енергийна трансформация спрямо европейските изисквания.“ заяви Явор Анастасов.

    Ръководителят от мините в Бобов Дол заяви, че териториалните планове за справедлив преход на Европейския съюз са създадени с цел най-засегнатите от енергийния преход в т.ч. въглищни мини и въглищни централи, да получат европейско финансиране, с което да извършат инвестиции за промяна на горивния микс и постепенно отказване от въглищата, а ако останат средства – да се финансират проекти на нови компании.

    „Така е в целия Европейски съюз. Правилният път за мен е след постепенно изчерпване на залежите от въглища да се инвестира в тяхната рекултивация и при възможност освободените неплодородни територии да се превърнат в соларни паркове или да бъдат инсталирани други енергийни съоръжения, които да допълват работата на базовите енергийни мощности. Българският въгледобив не е единствено Мини Марица Изток! Всички миньори и енергетици в страната се надяваме държавата да обърне внимание и на бъдещето на заетите в нашите дружества!“ каза Явор Анастасов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог