Свързани новини

23.10.2009 09:52

Япония премества американска военновъздушна база

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Япония ще информира президента на САЩ Барак Обама по време на посещението му в Токио, че предлага план за преместване на американска военновъздушна база на южния остров Окинава, пише БГНЕС.


Съобщението идва дни след като американският министър на отбраната без заобикалки призова за планирано преместване на американските войски в Япония, с което предизвика загриженост за влошаване на отношенията между Вашингтон и новото правителство на страната. Широко споразумение за реорганизация на американските части в Япония бе договорено през 2006 г. между Вашингтон и управлявалата по това време Страната на изгряващото слънце консервативна партия, която беше изместена от власт от Демократическата партия на премиера Юкио Хатояма на изборите през август.
Централен елемент от споразумението е план за преместване на функциите на военновъздушната база Футенма в северната част на Окинава, при който 8 000 морски пехотинци да бъдат прехвърлени от Окинава на американската територия Гуам, отчасти за сметка на Япония. В Япония са разположени около 47 000 военни на САЩ. Хатояма заявява, че иска преместване на базата извън Окинава, където мнозина се оплакват от престъпност, шум, замърсяване и инциденти, свързани с американците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева