"Саке вива!" кампанията, която се провежда под надзора на Националната данъчна агенция, приканва участниците да представят идеи за това как да "стимулират търсенето на алкохол сред младите хора" чрез нови услуги

Свързани новини

20.08.2022 07:08

Япония иска младите хора да пият повече алкохол

Видян 5860 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японското правителство е ударено по джоба от необичаен проблем - младите хора не пият достатъчно.


От началото на пандемията баровете и другите обекти за продажба на алкохол са силно засегнати от ограниченията на Covid-19, което води до спад на продажбите и на приходите от данъци върху алкохола в третата по големина икономика в света.


Решението на правителството? Обявете конкурс за намиране на нови начини за насърчаване на младите хора да пият повече.


"Саке вива!" кампанията, която се провежда под надзора на Националната данъчна агенция, приканва участниците да представят идеи за това как да "стимулират търсенето на алкохол сред младите хора" чрез нови услуги, рекламни методи, продукти, дизайн и дори техники за продажба, използвайки изкуствен интелект или метавселена, се посочва на официалния уебсайт на конкурса.


 "Вътрешният пазар на алкохолни напитки се свива поради демографските промени, като например намаляващата раждаемост и застаряващото население, както и промените в начина на живот, дължащи се на въздействието на Covid-19", се казва в уебсайта, като се добавя, че конкурсът има за цел да "привлече по-младото поколение . . . и да съживи индустрията".



Конкурсът включва рекламни идеи за всички видове японски алкохол, а кандидатурите са отворени до 9 септември. Финалистите ще бъдат поканени на експертна консултация през октомври, преди финалния турнир през ноември в Токио. Според данъчната служба победителят ще получи подкрепа за комерсиализацията на своя план.


Снимка: CNN


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Непоправимия мечтател 20.08.2022 12:57

    Е браво на японяците! Да карат младите зорлем да употребяват повече алкохол. Сетили се техните тик танкове, че това е пътя към прогреса! Е на това се вика правителствена грижа за младото и бъдещето поколение на Япония. Да се подхожда към младите с грижа и любов. А може би ще стане дваж пъти по-здравословно, ако правителството на Япония направи и кампания за повече пушене сред младежта. Това също много ще помогне на джапонийската икономика да живне и да се отърси от стегнацията. Японската младеж и по двата показателя бая изостават доста, за разлика от българската младеж. При нас нема лабаво, хем на държавата хич не и дреме за нашата младеж, ама младежта нали ни е съзнателна, доброволно сама си пие и пуши, без да чак инструкции от правителството.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби