Свързани новини

04.06.2013 16:27

Япония инвестира 32 млрд. долара в Африка

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Африка ще е „двигател за световния икономически растеж през идните десетилетия“, направи изявление японският премиер Шинзо Абе по време на конференция за развитието на континента в Йокохама. Десният политик допълни, че именно поради това Япония трябва да засили инвестициите си в африканските страни.


Островната икономика обяви, че ще предостави помощ в размер на 32 милиарда долара на Африка. В сумата влизат и финанси за справяне с ислямистката заплаха в някои територии.


Според редица анализатори, Япония се опасява от това азиатският му конкурент Китай да не вземе прекалено силни позиции на африканския континент. Петгодишният пакет включва инвестиции както в публичния, така и в частния сектор, с идеята за създаване на работни места и развиване на инфраструктура.


„Надяваме се да подкрепим и да продължим разрастването на отношенията си с Африка. Надяваме се също ситуацията да е ползотворна както за нас, така и за вас“, изтъкна Абе пред африкански представители.


На близо 1000 африканци ще бъде предоставена възможност да учат и работят в японски компании. Освен това финансовата помощ включва и 1 милиард долара за стабилизация на Сахелския регион, където свързани с ал-Кайди терористи отбелязват силно присъствие. Във връзка с това Япония ще обучи близо 2000 души за борба с тероризма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог