Токио "предаде на Москва своите опасения" във връзка с проведените от Русия изпитания на крилати ракети в Японско море

Свързани новини

15.04.2022 09:37

Япония е "обезпокоена" от руските изпитания на крилати ракети в Японско море

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Токио "предаде на Москва своите опасения" във връзка с проведените от Русия изпитания на крилати ракети в Японско море, заяви външният министър Йошимаса Хаяши на пресконференция в петък, предаде CNN.




Москва е призована "да се въздържа от всякакви действия, които биха могли да увеличат напрежението в Североизточна Азия" в светлината на тази ситуация, каза Хаяши и отново подчерта, че Япония "решително осъжда" агресията на Русия срещу Украйна, тъй като тя "разклаща основите на международния ред".




По-рано същия ден японският министър на отбраната Нобуо Киши заяви, че Москва "цели да покаже силата си в региона на Далечния изток" и "модернизацията на военноморската си мощ".


 


В четвъртък Министерството на отбраната на Русия съобщи, че две подводници от Тихоокеанския флот на страната успешно са изстреляли крилати ракети "Калибр" от подводна позиция във водите на Японско море, пише министерството в публикация на официалната си страница във Facebook.




Според министерството крилатите ракети успешно са поразили имитация на враг и в учението са участвали повече от 15 кораба от флота.




Изпитателните изстрелвания на Русия се проведоха, докато ударната група на самолетоносача USS Abraham Lincoln провежда двустранни операции с японските сили за морска самоотбрана в Японско море.




Контекст: Двете страни са във все по-голямо противоречие след нахлуването на Русия в Украйна. Миналия месец Русия се оттегли от преговорите за сключване на мирен договор с Япония и замрази съвместните икономически проекти, свързани със спорните Курилски острови, заради санкциите, наложени от Токио заради инвазията.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец