Свързани новини

18.02.2009 13:29

Янев: "В НАП 10 % от служителите са участвали в корупционни практики!"

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 8 и 10 % от служителите в НАП са участвали в корупционни практики, каза лидерът на партия "Ред, законност и справедливост", предаде БГНЕС.


Според него част от тях не са правили злодеянието с умисъл за престъпление, а са били извършители, принудени от телефонен тероризъм от по-високо стоящи в системата на НАП. Служителите били принудени да връщат ДДС по -рано на определени фирми и да рекетират почтените фирми, и да забавят връщането на ДДС за последните. Измами с ДДС се забелязват откакто ДДС е въведено в България, макар случаите да са станали по- емблематични след 2006 г. Янев е споделил с градския прокурор и неговия заместник, за 15 олигарха участвали в различни видове измами, като част от тях са взаимодействали помежду си през годините, и са имали взаимоотношения с политици, и някои магистрати, полицаи... образувайки "хранителна верига". До 10 дни Янев ще се срещне с председателя на финансовото звено на ДАНС Петко Сертов, за по-нататъшна информация за разследванията срещу олигарси. 10 свидетеля с ключова важност ще бъдат поставани под програмата за защита на свидетели, която включва подмяна на личността, транспорт, брониран автомобил и уреждане на жилище в чужбина. ДДС е превеждано по швейцарски сметки на български олигарси.
Янев обеща в близките седмици, да разкрие афери, случвали се през последните 20 години на преход и касаещи се за милиарди лева. За единият от 15- те олигарси, дори ФБР е предоставило данни. Янев заяви, че в порочните схеми са участвали регионални локални и регионални политици, като той лично е поставил въпроса за единия - зам. министър. Основно праните пари и аферите са концентрирани в родните региони с развита икономика, като Варна, Бургас, Търново, Пловдив и София. Янев разкри, че е представил документи, за схеми за източване, неустановени до момента. Той за пореден път изрази възмущението си, за почти оправдателното изказване на съда в Пловдив относно бизнесмена Георги Гергов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог