Свързани новини

25.04.2009 09:22

Янев: "Не 8, а 18-процентна бариера бих подкрепил!"

Видян 2438 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не осем, осемнадесет процента бих подкрепил. Подкрепям тази бариера защото /не/ искам и тези престъпници, които се правеха на опозиция, които обаче бяха беззъби и се бяха договорили никой на никого да не търси отговорност, да продължат пак да се договарят!“, заяви лидерът на партия "Ред, Законност и Справедливост" в речта си на срещата със симпатизанти в Пазарджик предаде БГНЕС.


По думите му това са анонимни безобразници които си пълнят гушите от правителство на правителство. Освен опозицията Янев насочи критиката си и към магистратите „В правосъдната система не може номенклатурата на тройната коалиция и този Висш съдебен съвет да продължава да ръководи“- заяви той в речта си. „Висшият съдебен съвет е структуриран от политически квоти и показа през краткия си мандат, че в по-голямата си част е номенклатура на тройната коалиция“ допълни лидерът. Янев уточни,че не би ревизирал мерките, които магистратите вече са приели, и че не цели разрушаването на институциите у нас а тяхното реформиране.
„Ние сме трън в очите на така наречения политически елит“ заяви Янев в речта си пред симпатизантите „...но много скоро около производител, и след тях след трън ще се превърнем в скалпел“ допълни той. По думите му у нас част от прокурорите и съдиите, заедно с политическата мафия и олигарсите „са направили хранителна верига. Всеки на всеки дава и взима, до такава степен са един от друг зависими, че наистина скалпела трябва да реже до здраво“. Той припомни амбициите на РЗС за свикването на Велико народно събрание и изменение на конституцията с цел намаляване на броя на депутатите, както и даване на възможност за тяхното отзоваване от избирателите. „Това парламент ли е или финансово-брокерска къща?“ попита Янев. Според него депутатите трябва да дават срок за изпълнение на обещанията си и а също и да имат отговорници за тяхното изпълнение. Ако пък обещанията не могат да бъдат изпълнени – правителството пада. Той обеща, ако партията има решаваща роля в изпълнителната власт, да не прави компромиси с корупцията. „Или ние или мафията, втори вариант няма“- каза той и изтъкна успешните методи за борба с престъпността на важните места в държавата в Полша.
Докладът на РЗС за най-корумпираните хора в държавата пък ще бъде оповестен непосредствено преди евроизборите. По думите на лидера Янев „искаме българските граждани да знаят кого изпращат в Брюксел, кой ще представлява България“.
На въпрос на БГНЕС дали това означава, че Янев очаква някое от тези корумпирани лица да се появи в предизборните листи на други партии, той отговори: „Очакваме техните кандидатури, "Ред законност и справедливост" беше първата партия, която оповести своите кандидати за евродепутати. Аз от нашите кандидати не съм притеснен и призовавам всички лидери да имат също смелостта и достойнството, час по-скоро да си оповестят листите“.
Янев се закани да обиколи всички 100 големи български градове.
Пред журналисти той заяви, че в РЗС има постъпили сигнали за корумпирани полицаи, магистрати и общински чиновници от Пазарджик, като те ще бъдат оповестени скоро.
До седми юни няма да има никакви кандидатури за 41-во народно събрание, допълни Яне, като уточни че всеки ще може да се докаже според приноса си за евролистата на партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.