Свързани новини

17.03.2009 13:04

Янев: Феодализмът на определени кметове разрушава етно-политическите перспективи на България

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Феодализмът на определени кметове разрушава етно-политическите перспективи на България и вкарва държавата


ни в балкански коловоз", каза лидерът на партия "Ред, законност и справедливост"/РЗС/ Яне Янев, предаде БГНЕС.


Той каза това по повод вчерашното задържане в ДАНС на кмета на община Гърмен Ахмед Башев и учителя по радикален ислямизъм в село Рибново Мурат Бошнак. "Ние сме категорични срещу всеки опит в държавата да се капсулират общности и да се налага единомислие", каза още Янев. Това единомислие е форма на терор, подчерта лидерът на РЗС и добави: Някои се надяват, че проверката на ДАНС и на прокуратурата ще спрат. "Блажени са вярващите, истината е, че ще се отиде до край", перефразира библейската фраза Янев. Убедени сме, че институциите трябва да си свършат работата – от една страна да се разкрият всички доходи на хората, които по един или друг начин налагат несвойствен, радикален ислям в тези райони. При внимателен анализ на литературата, която се разпространява там още веднъж се затвърждава нашата теза – те налагат единомислие в тези райони. Това е изключително опасна тенденция, която я няма никъде в ЕС, каза още той.


Депутатите Яне Янев и Димитър Абаджиев ще посетят Виена, Брюксел и Лондон, за да изяснят позицията на европейските партньори по отношение на такива "рецидиви" в етно-политическите райони. Данни за разпространение на радикален ислям има за Сатовча, община Доспат, Смолян, Омуртаг, района на Исперих, района на Дулово, съобщи Янев. Има незаконни пари, влезли в България в определени джамийски настоятелства за нелегитимни курсове. Има пари за екскурзии със странни дестинации – Йордания, Египет, Иран. Това трябва да излезе на показ пред обществото. Инакомислещите /които не се подчиняват на ислямизирането/ са плашени само преди дни с бой. В присъствието на високопоставен служител на МВР потърпевшите учители са обяснили как са заплашвани с физическа разправа. Ако това не е натиск, не зная какво друго може да бъде, възкликна Янев.


На въпрос на БГНЕС дали това не е резултат от прекалената централизация – все повече услуги и работни места се концентрират към големите градове – Янев отговори: "В Гърмен има много пари влезли от ЕС. По програма "Лидер" – за да се защити един проект задължително трябва да има представител на общината, на гражданското общество и на бенефициента, който кандидатства. Въпросният кмет е участвал като кмет, като представител на гражданското сдружение и е официално регистриран като такъв и е подписал този договор без да е оторизиран от общинския съвет. Той е подписал договора на 10-ти, а общинския съвет взема решение ден по-късно. Има редица проверки от МФ, на практика е станало източване по програма САПАРД, каза Янев. Тези злоупотреби ще бъдат доказани. "Не сме оптимисти, че това правителство е в състояние да се бори с корупцията, но тези факти ще ги изнесем пред обществото, за да се види, че в такива общности се наливат пари не за обикновените хора, които са бедни, потърпевши – цяла фамилия работи за 5 хил. лв. годишно тютюн. Други, които са се коалирали с радикалния ислямизъм, са станали изключително богати, за да държат в крепостничество хората, които така или иначе са свикнали с тези разбираеми за нас традиции и отношения", каза още председателят на партия "Ред, законност, справедливост".  Ние не сме срещу това хората да избират дали да отидат в джамията или в църквата, ние сме категорично против насила да бъдат заставяни да ходят на едно или друго място. Ние сме против сектите във всякакъв вид – религиозен или политически, каза депутатът Димитър Абаджиев. На въпрос дали това е определен модел на управление на местната власт, както доби известност израза "Моделът Дупница", Янев отговори, че в модела Гърмен нещата са не по-малко опасни от "модела Хасково", Дупница и др. като и във Велико Търново. Ние ще разплетем нещата до край, закани се Янев. Въпросът е да не плашат свестните обикновени хора, дръзнали да дойдат при нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби