Свързани новини

10.10.2012 17:54

Яне циркаджийства в комисията си

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спектакъл на Цирк Буш или театрална постановка в стил Комедия дел Арте стана първото заседание на Комисията по разследване на разни работи, която Народното събрание учреди в чест на Яне Янев. Той намери провокатор в лицето на червената депутатка Мая Манолова, която го направи за смях. Нюз.бг разказва: “

Яне Янев се заяде със социалистката, подкачайки я с пресконференцията на БСП по-рано днес по темата, принизявайки я до партийна трибунка. Червената депутатка видимо се засегна. „Вие сте цар на партийните трибунки", обърна се тя към Яне Янев. А той й отговори предизвикателно: „А вие искате да сте царица". Манолова обаче отказа деликатно с думите: „Димки не мога да хвърлям". Лидерът на РЗС обаче не се отказа и вметна: „Но можете да правите пушилки".


Следващият нажежен момент от днешното заседание дойде, когато на заседателната маса бяха стоварени 5-6 папки с материали от Софийска градска прокуратура и ВСС, постъпили в комисията. Мая Манолова се „притесни", че Яне Янев е изнесъл секретни материали. В спора между двамата се включиха и други депутати, но разразилата се разправия ядоса депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, който направи забележка на Мая Манолова, че се държи както на Женския пазар.


Тя от своя страна обяви Янев за шеф на ГЕРБ и го помоли да укроти герберите, които го слушали. Лазаров „се засегна", че му смениха лидера и „атакува" Манолова: „Вие сте председателят на страшния съд в БСП". Социалистката обачеигнорира забележката му и настоя консерваторът да каже откъде знае какво пише в папките и как депутатите в комисията ще ги обсъждат, след като все още не са се запознали със съдържанието им.


„Г-н Янев е екстрасенс", констатира Мая Манолова и похвали лидера на РЗС за паранормалните способности: „Възхищавам се на вашите способности, те са паранормални".

За благодарност Яне Янев я покани в кабинета си, където и тя да се прояви като гадателка.


Димитър Лазаров настоя пък Манолова да спре със своята „детска игра „Ринги-ринги-рае".


След кратко успокояване на страстите се появи и новатаябълка на раздора - сътрудникът на Яне Янев. Социалистите изразиха притеснението си, че комисията работи без назначени сътрудници, а в същото време лидерът на РЗС разчита на помощта на свой сътрудник. Атанас Мерджанов от БСП настоя да разбере какъв е и от къде е сътрудникът на Яне Янев.


Лидерът на РЗС се ядоса и отговори грубо: „Я не ми дръжте сметка! Какво се изчерви? А се изнасяй, навън се черви".

Мая Манолова настоя момчето да остане до последната точка в комисията и да си каже статута. Димитър Лазаров от ГЕРБ се притесни: „Леле, страшният съд започна". След това двамата с Манолова влязоха в спор „кой е по-пазарджия".


Социалистката настоя лидерът на РЗС да каже откъде има толкова много информация. Той пък я обяви за наркоманка на тема информация. В отговор социалистката обиди спектакъла на Яне Янев, наричайки го долнопробен.


Димитър Лазаров официално помоли лидерът на РЗС да осигури медицинско лице в комисията, заради силните емоции на Мая Манолова: „Вие се възбуждате много, успокойте се, ще ви стане нещо!", притесни с герберът за здравето на Мая Манолова. Вместо да отговори на него, тя се обърна към Янев: „Вашите клакьори се престарават."


В един от кратките моменти, в който комисията имаше що годе нормален вид, опозицията се заяде за писмена грешка в дневния ред на комисията. Там е объркано името на руската компания „Атомстройекспорт", като в днешния ред на комисията тя е записана като „Атомекспортстрой".


Христо Бисеров от ДПС пък се заяде с друга фирма, участник в строителството на АЕЦ „Белене", френската „АРЕВА". Какво означава АРЕВА попита той, но Янев го „поряза": „Не сте тук да ме изпитвате".


След заседанието пред медиите лидерът на консерваторите коментира днешното взривоопасно заседание, пояснявайки, че емоциите, избуяли днес, показват паническия страх на БСП, че цялата истина за всички корупционни сделки на тройната коалиция ще излязат наяве.


Няма сила и фактор, които да ме спрат, когато се захвана с една тема, категоричен бе Янев. Той не пропусна да „критикува" премиерът Бойко Борисов, който според него бил несправедлив към АЕЦ „Белене", заявявайки, че централата е един гьол, защото според лидера на РЗС АЕЦ „Белене" е сатурнова дупка за пране на пари.


Незнайно как, но Яне Янев е преброил, че между 20 000 и 30 000 са страниците в документите на различни институции, които описват далаверите на тройната коалиция. Затова и той смята, че неговата комисия от временна трябва да прерасне впостоянна парламентарна комисия”.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак